Mano Gargždai



Jauniesiems šauliams – solidi parama uniformoms įsigyti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės vadas Rolandas Lukšas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.Klaiipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės vadas Rolandas Lukšas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.Klaiipėdos r. sav. nuotr.

Šį antradienį Savivaldybėje lankėsi Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės vadas Rolandas Lukšas. Susitikime, kuriame dalyvavo meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė ir Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, atsargos majoras R. Lukšas dėkojo už Savivaldybės skirtą 5000 eurų paramą, kuri bus skirta daugiau kaip 20-čiai jaunųjų šaulių uniformoms įsigyti.

 

Šiuo metu rajone – per 80 įvairaus amžiaus šaulių. Suaugusieji uniformas perka iš savo lėšų. Jaunųjų šaulių apranga rūpinasi pati Šaulių sąjunga, tam lėšų ieško ir iš rėmėjų.

Pasak R. Lukšo, šauliai mokosi rikiuotės, disciplinos, kitų karinių dalykų, ugdomi patriotiškumo dvasia, pagal galimybes atlieka daug gerų darbų, dalyvauja valstybinėse šventėse, stovyklose. Šauliai organizuoja naktinius žygius Klaipėdos karšto prijungimui prie Lietuvos paminėti, kuriuose kasmet dalyvauja iki 2000 žmonių. Šiemet toks žygis į Klaipėdą vyks iš Priekulės.

Stovyklos jauniesiems šauliams po naujųjų metų ir Velykų mūsų regione organizuojamos Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijoje. Į didžiąsias vasaros stovyklas yra kviečiami ne tik šauliai, bet ir kiti vaikai, norintys susipažinti su Šaulių sąjungos veikla bei karinėmis paslaptimis. 5 dienų stovyklos kaina vaikui – tik 10 eurų. Čia jie gyvena palapinėse, yra skaniai ir gausiai maitinami, tačiau veiklos turi labai daug. Visada iš tokių stovyklų vaikai grįžta pasitempę, labiau užsigrūdinę, mandagesni ir labiau susipratę gerbti vyresniuosius ir ginti silpnesniuosius. 

Susitikimo dalyviai pasidžiaugė šaulių veikla, gebėjimu patraukti mokinius, padėti pažadinti tarnystės tėvynei siekį, organizuoti juos prasmingai veiklai. Savivaldybės atstovų nuomone, šaulių rajone turi tik daugėti, todėl visada bus skiriama lėšų ne tik stovykloms, bet ir nuolatinei veiklai. Ypač svarbu atrasti tinkamų jiems vadovų. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre nuo sausio mėnesio pagal neformaliojo ugdymo programą veiks 15-os šaulių kuopa.

Šauliams nuolat talkina Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė.

Majoras R. Lukšas, be kitų dovanų, merui Vaclovui Dačkauskui įteikė Vytauto Jokubausko ir Vyganto Vareikio knygelę „Lietuvos šaulių sąjungos XX Klaipėdos rinktinė 1923−1939 metais“ bei filmą apie šaulių pasižadėjimą Gargždų parke šiemet lapkričio 20 d.

Meras savo ruožtu įteikė naują albumą „Prie jūrų marių...“ ir daug kitų dovanų.

 

Filmas apie jaunųjų šaulių pasižadėjimą Gargždų parke šiemet lapkričio 20-ąją:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 488 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,