Mano Gargždai



Klaipėdos rajono policija pataria: Būkite atsargūs su pirotechnika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Artėjant šventėms labai aktuali tampa pirotechnikos priemonių naudojimo problema. Kiekvienais metais Lietuvoje šventinę nuotaiką temdo nelaimingų įvykių šešėlis. Neatsargus suaugusiųjų, vaikų elgesys su pirotechnikos priemonėmis gali smarkiai sutrikdyti sveikatą, sunkiai sužaloti. 

 

Primename, kad draudžiama:

naudoti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus 1 kategorijos fejerverkus) arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų (statinių) ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose;

naudoti civilines pirotechnikos priemones ne pagal paskirtį;

naudoti ir (ar) parduoti civilines pirotechnikos priemones asmenims, kurie neturi teisės jų įsigyti ir (ar) naudoti;

naudoti ir parduoti civilines pirotechnikos priemones asmenims, apsvaigusiems nuo alkoholio, narkotikų, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų;

 

Atsakomybė už pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo nustatytos tvarkos pažeidimus numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisių pažeidimų kodekso 176¹ straipsnyje (įspėjimas arba bauda nuo keturiolikos iki dvidešimt aštuonių eurų su civilinių pirotechnikos priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo.)

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytas pažeidimas, padarytas nepilnamečių nuo keturiolikos iki šešiolikos metų, užtraukia įspėjimą arba baudą tėvams ar globėjams (rūpintojams) nuo keturiolikos iki dvidešimt aštuonių eurų su civilinių pirotechnikos priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Netaisyklingai naudojant pirotechniką, atsižvelgdama į aplinkybes, policija gali pritaikyti, net LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį dėl chuliganizmo. Už šį pažeidimą numatytas ir administracinis areštas.

Jei norime šventes pasitikti ir pažymėti sveiki, laimingi, gerbkime iki švenčių kitų žmonių ramybę, perspėkime ir kontroliuokime savo vaikus, nepraeikime abejingi pro pirotechnikos gaminius sprogdinančius vaikus, o šventės dienomis ir naktį būkime atsargūs ir drausmingi – pirotechnikos priemones naudokime taip, kaip reikalauja instrukcijos.

Saugių Jums artėjančių švenčių!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 457 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,