Mano Gargždai



„Kranto“ mokykloje – 116 baltų kalėdinių eglučių

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
E. Žiedo nuotr. E. Žiedo nuotr.

Gal tikėjo, gal ir ne, akcijos sumanytoja Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė sulauksianti tokio mokinių aktyvumo – pirmojo aukšto fojė išsirikiavo 116 kalėdinių eglučių.

 

Ir kokių čia tik nėra! Įvairaus dydžio – nuo 20 cm iki 1,5 m, įvairių technikų – popierinės, lininės, iš riešutų, makaronų, naudotų plastikinių šaukštelių ir šakučių, kitokių medžiagų ir pačių įmantriausių formų. Visos baltos baltutėlės, nes toks akcijos pavadinimas: „Mano balta kalėdinė eglė“.

Ne vienas pradinukų tėtis, mama ar senelis, atėjęs po pamokų į mokyklą parsivesti savo atžalos, ilgėliau pabūna prie šios kūrybinių darbų ekspozicijos. Kalėdos – trumpas stebuklų metas, pasibaigs šventės ir šios parodos gražuolės, kaip sakė jų autoriai, keliaus arba namo, arba pas draugus, gimines, kai kurios liks kaip dovana mokyklai.

Štai todėl ir kilo mintis kitąmet surengti kalėdinių darbelių aukcioną. Renginio sėkme galima net neabejoti. Juk „Kranto“ pradinukai kiekvieną pavasarį rengia Kaziuko muges, o šį pavasarį mokykloje vyko ir Kiemo šventė. Tai puiki proga savo išmonę ir gebėjimus pademonstruoti ne tik mokiniams, bet ir jų mamoms ar net močiutėms ir seneliams.

Pati idėja turi ne tik šventinės puošybos, bet ir didesnį – ugdomąjį tikslą. Tai yra „antrasis daikto gyvenimas“. O pats šventinis elementas kasmet vis kitoks. Iki šiol jau buvo skrybėlės, seniai-besmegeniai, žibintai, Kalėdų avinėliai – iš viso vienuolika projektų.

Lygiai tiek, kiek metų čia dirba pati jų sumanytoja Inga. Kasmet vis daugiau ir daugiau atsiranda norinčiųjų dalyvauti projekte. Tobulėja pačių darbelių išraiška, giliau rutuliojasi pati gamtosauginė idėja. Praeinantys pro „Kranto“ mokyklą turbūt jau pastebėjo, kad antrus metus popieriaus karpiniais nebepuošiami mokyklos langai. O kodėl? Prisiminkime H. K. Anderseno pasaką apie Kalėdų eglutę...

                                                                                                                                                                      

Eglučių paroda – E. Žiedo nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 91 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,