Mano Gargždai



Apdovanota Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopa

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinės nuotr. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinės nuotr.

Sausio 17 d. Vilniaus Nepriklausomybės aikštėje vyko iškilminga karių rikiuotė, kurios metu Savanorių pajėgoms buvo įteikta naujai pasiūta kovinė vėliava. Senoji KASP vėliava tarnavo nuo 1991 metų lapkričio 23-iosios, kuomet tuometinis Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko pavaduotojas Kazimieras Motieka Lietuvos kariuomenės dieną ją įteikė Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos (SKAT) štabo viršininkui Jonui Gečui. Nauja KASP vėliava yra identiška senajai, bet išausta iš tvirtesnių medžiagų.

 

Tradiciškai renginyje buvo apdovanota geriausia KASP kuopa, parodžiusi geriausius kovinio rengimo ir karių savanorių lankomumo rezultatus. Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopai įteiktas pereinamasis geriausios kuopos apdovanojimas – atkurtas istorinis XIV a. kalavijas.

Taip pat renginio metu Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu (po mirties) apdovanotas pulkininkas Jonas Semaška–Liepa. Apdovanojimas įteiktas partizano sūnui dimisijos viršilai Alvydui Semaškai. Jonas Semaška–Liepa kovoje su sovietų ginkluotosiomis pajėgomis žuvo už Tėvynės laisvę 1947 m. sausio 21 d.

„Savanoris – tai ne tik žodis, bet ir turinys. Savanoriai – Lietuvos kariuomenės vertybių ir tradicijų tęsėjai. Jie – vienas iš kertinių akmenų savo krašto gynyboje“, – sakė 26-ąsias Krašto apsaugos savanorių pajėgų įkūrimo metines minint krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

„Saugi ateitis priklauso nuo daugelio faktorių, taip pat ir nuo Krašto apsaugos pajėgų dydžio, pajėgumo, kovinės dvasios, mūsų drąsos. Kviečiu kiekvieną pilietį tapti drąsesniu, tapti supratingesniu, tapti kariu savanoriu, atsisakyti mažos dalies savo komforto, dėl savo šeimos, artimųjų ir visos Lietuvos, – sveikindamas karius sakė Krašto apsaugos pajėgų vadas pulkininkas Arturas Jasinskas.

Ministras R. Karoblis atskirai padėkojo ir savanorių šeimos nariams ir darbdaviams bei paragino juos ir toliau visokeriopai remti savanorių pasiryžimą tarnauti Krašto apsaugos savanorių pajėgose.

Savanorius taip pat pasveikino Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas Vytautas Landsbergis, Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras.

Renginio metu buvo perduotos gėlės, kurios visų susirinkusių vardu padedamos prie Sausio 13-osios memorialo, prie paminklinio akmens savanorio Artūro Sakalausko žuvimo vietoje ir prie paminklo „Kariams – Lietuvos kariuomenės kūrėjams savanoriams“.

Iškilmingoje rikiuotėje kartu dalyvavo Estijos ir Latvijos savanoriai, taip pat atvyko Jungtinių Amerikos Valstijų Pensilvanijos nacionalinės gvardijos atstovai, grojo Krašto apsaugos savanorių pajėgų orkestras.

Vėliau Vilniaus įgulos karininkų ramovėje Lietuvos, Latvijos ir Estijos Savanorių pajėgų vadai pasirašė kasmetinį savanorių pajėgų bendradarbiavimo planą, numatantį bendrą karių dalyvavimą kovinio rengimo, veiklos ir sporto renginiuose.

Taip pat Ramovėje buvo atidaryta autentiškų Valstybinių simbolių, KASP/SKAT ženklų, plakatų, fotografijų ir kitų darbų paroda, surinkta iš įvairių Lietuvos savanorių kuopų.

2017 m. spalio 17 d. pradėta nauja tradicija Savanorių pajėgų įkūrimo metinių proga – diena su uniforma.

 

Renginio vaizdo medžiaga:


 

Renginio akimirkos – Giedrės Maksimovicz, Julijos Martinaitienės ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinės nuotraukose:



 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 437 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,