Mano Gargždai



V. Dačkauskas: koalicijos irimą pradėjo sprendimas dėl „drakulos“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Dačkauskas įsitikinęs, jog ne viskas politikoje vyksta tik dėl siekio gauti ar išsaugoti šiltas darbo vietas. K. Abromavičiūtės nuotr. V. Dačkauskas įsitikinęs, jog ne viskas politikoje vyksta tik dėl siekio gauti ar išsaugoti šiltas darbo vietas. K. Abromavičiūtės nuotr.

Antradienį Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė apie naujos valdančiosios daugumos sudarymą. Žinia sukėlė nemenką sumaištį, kilo daug klausimų, socialiniame tinkle pasipylė komentarai. Tačiau tikrieji naujosios koalicijos susidarymo motyvai išdėstyti nebuvo.

 

Po Savivaldybės pranešimo, paaiškėjo, kad iš valdančiosios daugumos pasitraukė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai, tačiau partijos narė, vicemerė Rūta Cirtautaitė joje liko. Taip pat prie naujosios koalicijos prisijungė ir du Žemaičių frakcijos atstovai – Raimondas Simonavičius bei Egidijus Skarbalius.

Savaitės pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas buvo išvykęs į komandiruotę Lenkijoje, tad pakomentuoti susiklosčiusios situacijos negalėjo. Vakar V. Dačkauskas vietinėms žiniasklaidos priemonėms išplatino paaiškinimą, kuriame nurodo, kad pagrindinė priežastis, paskatinusi formuoti naują koaliciją be TS-LKD partijos atstovų – patys frakcijų nariai ir jų sprendimai.

„Buvusios koalicijos partneriai paskutiniu metu pasitarimuose buvo pradėję kalbėti ultimatumų kalba bei siūlė priimti sprendimus, kurie nepriimtini ne tik man, bet ir visai valdančiajai daugumai. Eilinį kartą žodžiu pareiškus apie galimą pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos, jeigu nebus išspręsti aiškiai neišsakomi reikalavimai, buvo pradėta formuoti nauja valdančioji dauguma“, – sakė V. Dačkauskas.

Anot rajono vadovo, politika – tai kompromisų menas, tad frakcija išreikšdama kitai pusei nepriimtinus ultimatumus, toli nenukeliaus. Visgi, V. Dačkauskas pažymi, jog pirmieji nesutarimai bei koalicijos irimo požymiai prasidėjo dar tuomet, kai buvo diskutuojama dėl skulptūros „Banga“, skirtos 50-ies metų jubiliejų šventusiam Gargždų futbolo klubui, pastatymo. Tąsyk didžiausi ginčai kilo dėl vietos, kur turėtų stovėti skulptūra – prie stadiono, ar Kvietinių gatvės skverelyje, prie kino teatro „Minija“, ten, kur dabar ji ir stovi. Daugiau apie tai skaitykite ČIA.

„Dar tuomet panaudojus „rankų išsukinėjimo“ metodą, buvo nuspręsta įrengti „drakulos“ skulptūrą šalia kino teatro pastato. Prie šio sprendimo priėmimo aktyviai prisidėjo ir kai kurie pasitraukusios į opoziciją frakcijos atstovai“, – paaiškino meras.

V. Dačkauskas neatmeta nuomonės, jog pokyčius lėmė ir artėjantys Savivaldybių tarybų rinkimai.

„Šiandien aktyviai žiniasklaidoje propaguojamas jaunystės ir „naujų veidų“ kultas, kuris ne vienam politikui susuka galvelę, todėl, žiūrint iš šalies, ir yra priimami tokie keisti ir nesuprantami sprendimai“, – komentavo rajono vadovas.

Tiesa, ne tik koalicijos sutarties nutraukimas su konservatoriais šioje istorijoje sukėlė sujudimą. Daugelis ėmė svarstyti, kodėl valdančiojoje daugumoje pasiliko ilgametė TS-LKD partijos narė R. Cirtautaitė. Viešojoje erdvėje ėmė sklisti nuomonės, jog vicemerės pareigas einančiai R. Cirtautaitei užvis svarbiau išsaugoti „šiltą vietą“ nei likti partijoje. Tiesa, tokios išankstinės nuomonės meras nekomentavo, tik pridūrė, jog nūdienos tarp politikų vyraujanti yda – kantrybės stoka.

„Šiek tiek turėdamas politinės patirties ir numanydamas gilumines priežastis panašių veiksmų tiek savivaldos, tiek šalies lygmeniu, nepritariu teiginiams, kad viskas politikoje vyksta tik dėl siekio gauti ar išsaugoti šiltas darbo vietas“, – teigė V. Dačkauskas.

Pasak mero, rajono valdžioje vykstantys pokyčiai turėtų atnešti teigiamų rezultatų gyventojams.

„Tikiuosi, kad prie valdančiosios koalicijos prisijungus dviem Žemaičių frakcijos atstovams, naujoji dauguma dirbs konstruktyviai ir dalykiškai bei ieškos kompromisų ginčytinais klausimais, todėl neigiamų pasekmių rajono gyventojai neturėtų patirti, – tęsė mintį V. Dačkauskas. – Manau, kad naujoji dauguma puikiai supranta savo atsakomybę prieš rajono žmones ir, nepaisant artėjančių savivaldos rinkimų, išlaikys šaltą protą bei neuždegs žalios šviesos populizmui.“

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 940 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,