Mano Gargždai



Sėkmė lydi „Kranto“ futbolininkes

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos mergaičių futbolo komanda su treneriu (Dalyvių fotografija) Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos mergaičių futbolo komanda su treneriu (Dalyvių fotografija)

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos mergaičių futbolo komanda IX Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje laimėjo zonines varžybas ir pateko į ketvirtąjį etapą, kuriame kovos dėl galimybės žaisti finale.

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė globoja Lietuvos mokinių olimpinį festivalį. Jį organizuoja LR švietimo ir mokslo ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Per sportą siekiama ugdyti sąmoningą, pilietiškai aktyvų žmogų, puoselėjantį tautines vertybes. Atskirų sporto šakų varžybos vykdomos prisilaikant olimpinių žaidynių protokolo ir ceremonijų. Festivalio baigiamoji šventė numatyta kitų metų birželio 7 dieną, į kurią turime vilčių patekti ir mes.

„Kranto“ komandą atstovauja pusseserės Augustė ir Roma Mikalauskytės, Paulina Narbutaitė, Ieva Liuksaitė, Akvilė Petrušinaitė ir Karolina Ubartaitė. Rajoninėse varžybose įveikusios Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komandas, septintų–aštuntų klasių moksleivės iškovojo teisę dalyvauti zoninėse festivalio varžybose. Jos praeitą penktadienį įvyko Klaipėdos miesto Vitės pagrindinėje mokykloje. Čia susitiko 5 komandos iš Palangos, Rietavo, Klaipėdos, Kretingos ir Gargždų. Mes patekome į pogrupį su Klaipėda ir Kretinga ir laimėjome abu susitikimus. Prieš Klaipėdą iškovojome 2 taškų persvara (2:0). Rezultatu 3:0 nugalėjome ir kretingiškes. Pusfinalyje susirungėme su komanda iš Rietavo. Sėkmė ir vėl mus lydėjo – varžybos baigėsi 3:0. Į finalą taip pat pateko ir Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos atstovės. Finalinių varžybų nežaidėme, nes pagal festivalio nuostatus abi komandos kviečiamos į kitą etapą. Artimiausios varžybos vyks sausio 10–12 dienomis. Jeigu jose pasirodysime puikiai, sausio 25–26 tikimės žaisti finale.

Varžybose netrūko gerų emocijų. Mergaitės palaikė vienos kitas, ypač susidraugavo su kretingiškėmis. Laisvalaikiu Paulina lanko futbolo treniruotes, Roma – lengvąją atletiką, Augustė – stalo tenisą. Džiaugiuosi šauniomis sportininkėmis, kurios ryžtingai kovoja aikštelėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 192 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,