Mano Gargždai



Kelionė: senosios Lietuvos sostinės Kernavė, Trakai ir Birštono kurortas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Gidė ir kelionių organizatorė Diana Butkutė („Dianatravel“) kviečia Gargždų ir viso Klaipėdos regiono gyventojus keliauti. Šeštadienį, gegužės 20 d., planuojama kelionė, kurios metu bus lankomasi Kernavėje, Trakuose ir Birštono kurorte.

 

Ryte išvykstame iš Klaipėdos ir Gargždų. Keliausime į pirmąją Lietuvos pagoniškąją sostinę Kernavę. Ši vietovė įrašyta į pasaulio kultūros paveldo sąrašą UNESCO. Archeologijos ir istorijos muziejuje* susipažinsime su didinga Kernavės istorija. Apžiūrėsime miestelį, kuris garsėja istorinių architektūrinių paminklų gausa. Čia išlikusios XIV a. kunigaikščio Vytauto laikų bažnyčios liekanos, dvi koplytėlės. Šalia bažnyčios, ant stataus šlaito, įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria vienas gražiausių Lietuvos vaizdų – piliakalniai, tarp padūmavusių miškų vingiuojanti Neris.

Toliau vyksime į Trakus ir lankysime pilį. Šiandien Trakų pilis – vienas labiausiai turistų lankomų objektų Lietuvoje. Tai nepaprasto grožio, įspūdingas architektūros paminklas, pastatyta XIV–XV a. ant trijų viena šalia kitos esančių salų. Dabar Trakų pilyje veikia istorijos muziejus, kuriame galite susipažinti su pilies statymo, Trakų miesto, o kartu ir su visos Lietuvos istorija. Apžiūrėję pilį, susipažinę su turtinga miesto istorija, būtinai turite paragauti tradicinių karaimų patiekalų – kibinų. Dienos pabaigoje lankysimės Birštono kurorte, kur laukia smagūs pasivaikščiojimai ir sveikatinimo procedūros po atviru dangumi.

Kelionės kaina – 25 eurai, papildomai mokami objektai – 10 eurų.

Registracija – tel. 8 698 49752 ar el. paštu

Daugiau informacijos apie planuojamas keliones – feisbuko paskyroje „Dianatravel“ arba ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 112 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,