Mano Gargždai



Priekulės moksleiviai Latvijoje ieškojo vokiečių kultūros paveldo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kelionės akimirka Kelionės akimirka

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos 6–11 klasių mokiniai vasario mėnesį dalyvavo tarptautiniame edukaciniame projekte „Pasimatymas su Berlynu“, kurį dalinai finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė. Projekto metu mokiniai aplankė Vokietijos ir Lenkijos sostines, aktyviai dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose, apsilankė Gėtės institute, kur pristatė lietuvybę populiarinančią programą.

 

Įkvėpti šauniai pavykusio projekto dalyviai nebegalėjo nurimti. Gimė idėja naujam projektui – „Vokiečių kultūros paveldas Baltijos šalyse“. 49 gimnazijos mokiniai su mokytojomis – Vilija Bakutiene, Donata Jocyte, Daiva Kačinskiene – leidosi į dviejų dienų kelionę po Latviją. Aplankytos vokiečių laikus menančios vietos: Cėsys, Sigulda, Lygatnė, Ryga, Jūrmala. Senoje Cėsio vokiečių ordino pilyje mokiniai persikėlė į viduramžius – aktyviai dalyvavo edukacijoje ir susipažino su riterių gyvenimu. Senos pilys, smėlio urvai, vaizdingas šiaurinės Latvijos kraštovaizdis paliko neišdildomą įspūdį. Ekskursija po Rygos senamiestį suteikė daug istorinių, architektūrinių žinių ir padėjo aptikti dar daugiau vokiečių kultūros palikimo pėdsakų. Visos kelionės metu mokiniai atliko integruotas vokiečių kalbos, lietuvių kalbos ir kitų mokomųjų dalykų užduotis, naudodami išmaniąsias technologijas.

Kadangi projektas vyko birželio 19–20 dienomis, kai atostogos jau alsavo į nugarą, mokiniai po įdomių, patrauklių vokiškų pėdsakų paieškų pramogavo gana šiuolaikiškai: vandens pramogų parke Jūrmaloje ir Tarzano pramogų parke Siguldoje. Buvo labai linksma, skambėjo juokas, mokiniai mokėsi rūpintis vieni kitais, gerbti kartu keliaujančius, orientuotis naujoje aplinkoje, planuoti ir paskirstyti laiką, jausti atsakomybę ir laikytis duoto žodžio. Kartu jie buvo skatinami jungtis į iniciatyvą didžiuotis savo šalimi, lietuvybę atskleidžiančiais ženklais (įvairiomis aprangos detalėmis, bandymu suprasti latvių ir lietuvių kalbų panašumus).

Projektas pabaigos link riedėjo saldžiai. Trumpo sustojimo Saldus mieste, latviškų saldainių „Karvutė“ sostinėje, projekto dalyviams buvo įteikti sertifikatai ir paskanauti saldainių.

Praėję mokslo metai suteikė mums galimybę daug išmokti ir pažinti keliaujant, atvėrė akis į platų pasaulį. Nerdami į vasaros atostogas mokiniai klausė: „O kokie projektai mūsų laukia kitais mokslo metais?“

 

Kelionės akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 107 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,