Mano Gargždai



Vasara įsibėgėjo, bet suplanuoti rekonstrukcijos darbai Gargžduose stringa

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pėsčiųjų viadukas – avarinės būklės. Pjauti išsikišusių armatūros strypų buvo kviečiami ir ugniagesiai gelbėtojai. A. Rimkuvienės nuotr. Pėsčiųjų viadukas – avarinės būklės. Pjauti išsikišusių armatūros strypų buvo kviečiami ir ugniagesiai gelbėtojai. A. Rimkuvienės nuotr.

Nors vasara įsibėgėjo, pradėti norimų rekonstrukcijos darbų Gargžduose Klaipėdos rajono savivaldybei nepavyksta. Nusikelia avarinės būklės Gargždų viaduko – tiltelio tarp Gargždų klebonijos ir ligoninės – kapitalinio remonto darbų pradžia, nes vykusiame viešajame pirkime neatsirado nė vieno rangovo, norinčio šį objektą tvarkyti. Taip pat dėl per aukštos pasiūlytos kainos neįvyko ir Kvietinių gatvės šaligatvių rekonstrukcijos viešųjų pirkimų konkursas.

 

Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus nurodė, kad nė viena iš keturių Gargždų pėsčiųjų viaduko kapitalinio remonto darbams atlikti kviestų įmonių nepateikė pirkimo dokumentų, todėl konkursas laikomas neįvykusiu. Planuojama jį skelbti iš naujo.

Nesėkmingas ir bandymas pradėti darbus Kvietinių gatvėje, kur planuojama atlikti šaligatvių remontą, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių takus, rekonstruoti automobilių stovėjimo aikšteles prie „Bulvės“ valgyklos ir parko. Darbus buvo planuojama atlikti nuo Klaipėdos g. sankryžos iki Parko g.

Jau anksčiau rašėme, kad Savivaldybė iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų darbams atlikti buvo numačiusi apie 190 tūkst. eurų, tačiau rangovai pateikė dvigubai didesnes kainas, siekiančias net 400 tūkst. eurų. A. Ronkus portalui sakė, kad darbus dėl to planuojama atlikti ne visa apimtimi iš karto.

„Tokios apimties, koks buvo projektas, mes įgyvendinti negalime, todėl reikia imti dalimis ir daryti atitinkamas atkarpas. Pirksime paslaugą – įsigysime tokį darbo projektą būtent tai atkarpai ir ją bandysime įgyvendinti. Ar dalimis, ar visą iš karto – pagal finansus“, – situaciją komentavo Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas.

Savivaldybė planuoja skelbti konkursus atskiroms dalims. Kol paaiškės darbų rangovai, greičiausiai, sulauksime ir rudens.

 

Viaduko būklė. A. Rimkuvienės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 135 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,