Mano Gargždai



Jaunuoliai aktyviai dalyvavo teisinių žinių konkurse (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
GAJC nuotr. GAJC nuotr.

Lapkričio 29 d. Gargždų atvirame jaunimo centre (GAJC) vyko teisinių žinių konkursas „C.S.I. Gargždai“, kuriame dalyviai demonstravo ne tik teisines žinias, bet ir originalumą atlikdami „Ištirk įvykio vietą“ užduotį bei spręsdami kriminalines mįsles.

 

Šiais metais konkursas nudžiugino jaunųjų tyrėjų gausa ne tik iš Gargždų, bet ir iš Veiviržėnų, Dauparų, Priekulės ir Klaipėdos. Renginį muzikiniu kūriniu atidarė Gargždų atviro jaunimo centro lankytojas, sceniniu slapyvardžiu „Notorijuz“. Konkurse dalyvavo net 9 komandos, kurios pirmiausia turėjo prisistatyti, tada išspręsti po detektyvinį galvosūkį, trečioji užduotis – testo klausimai, ketvirtoji – „įvykio vietos tyrimas“ ir „Blic“ turnyras, kuriame reikėjo atsakyti į 10 vaizdingų, tarptautinių klausimų.

Išradingas komandas vertino kompetentinga komisija: advokatų kontoros „Win & Law“ kontoros steigėjas, turintis daugiau nei 24 metus teisinės patirties, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Raimondas Simonavičius, Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė ir Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė.

Komisiją sužavėjo ne tik jaunuolių teisinės žinios, bet ir kūrybiškumas atliekant „Ištirk įvykio vietą“ užduotį. Komandos iš pateiktų daiktų („nusikaltimo įrodymų“), turėjo pasakyti, kas čia galėjo atsitikti. Persikėlėme į Nidos kopas, romantinį vakarą, psichiatrinę ligoninę ir kitas tariamo nusikaltimo vietas.

Po įtemptos 5 rungčių kovos paaiškėjo ir nugalėtojai. Pirmąją vietą užėmė Priekulės atviros jaunimo erdvės „Rezonansas“ komanda „Teisėta 80 proc. nuolaida“, antrąją – Veiviržėnų jaunimo klubo „Ekipa“ komanda „Kriminalinė ekipa“, trečiąją – ekologų klubo „Žalioji žemė“ komanda „Absoliutus teisingumas“. Tuo pačiu metu vyko ir asmeninis teisinių žinių testas internetu, kuriame prizines vietas pasidalino: Nelė Valaitytė – I vieta, Marius Džibutis – II vieta, Kristina Cirtautaitė – III vieta.

Labai dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei, kuri įsteigė puikius prizus, komisijos nariams, kurie skyrė savo laiką jaunimui. Jaunuoliai, dalyvavę konkurse, džiaugėsi papildytų žinių bagažu, teisinių žinių tema bei laimėtais prizais. Vienam iš dalyvių net kilo idėja, kad kiekviena organizacija galėtų paruošti savo klausimus, dalyvauti tokiame renginyje vieni pas kitus, o pabaigoje susikauti finaliniame konkurso mūšyje „C.S.I. Gargždai“.

 

Renginio akimirkos – Gargždų atviro jaunimo centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 157 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,