Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose aidėjo liaudies muzika ir tautiniai šokiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Penktadienį Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko respublikinis liaudies šokių festivalis-konkursas „Baltoji paukštė“. Toks festivalis miesto gimnazijoje organizuotas pirmą kartą, tikimasi, kad jis taps gražia tradicija.

 

Pasirodymus, kuriuos parengė Gargždų, Vėžaičių, Utenos, Joniškio, Šiaulių, Kretingos, Tauragės, Klaipėdos tautinių šokių kolektyvai, stebėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė. Tardama sveikinimo žodį ji džiaugėsi, kad Lietuvoje yra tiek gražaus jaunimo, kurio dėka tautos paveldas – liaudies šokis ir daina – yra išsaugoti ir perduodami iš kartos į kartą.

Pasirodymus vertino ir komisija: Gargždų muzikos mokyklos Choreografijos skyriaus vedėja Giedrė Malūnavičienė, Gargždų kultūros centro šokių ir dainų ansamblio „Minija“ choreografė Aurelija Urbaitienė, Klaipėdos miesto M. Mažvydo progimnazijos neformaliojo ugdymo mokytoja-metodininkė, sporto centro „Viesulas“ gimnastikos trenerė Laura Maškova ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė.

1–3 vietų nugalėtojų taurės įteiktos Klaipėdos VšĮ „Edukateka“ merginų liaudiškų šokių kolektyvui „Aušrinė“ (vadovai Lina Klepeckaitė-Diržininkienė ir Saulius Rudelis), Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro liaudies šokių studijai „Diemedėlis“ (vadovė Loreta Lideikienė), Joniškio M. Slančiausko progimnazijos ir Joniškio rajono savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo šokių studijai „Kibirkštėlė“ (vadovė Sandra Paulavičienė), Vėžaičių kultūros centro šokių studijai „Karuselė“ (vadovė Ingrida Sutkienė), Klaipėdos Gedminų progimnazijos tautinių šokių kolektyvui „Gedmina“ (vadovė Lina Klepeckaitė-Diržininkienė) ir Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos jaunių liaudiškų šokių grupei „Šaltinis“ (vadovė Alma Rumšienė).

Konkursą organizavusi „Vaivorykštės“ gimnazijos šokių mokytoja Anželina Papievienė pasakojo, kad pagrindiniai šio festivalio tikslai – vaikų ir jaunimo meninis ugdymas, laisvalaikio įprasminimas ir prevencinių priemonių kūrimas, susipažinimas su skirtingų Lietuvos regionų moksleivių šokių kolektyvais, pristatant jų tautinių kostiumų savitumą, šokių, muzikos įvairovę. Taip pat tai ir choreografų, ir šokio mokytojų kūrybingumo skatinimas, moksleivių meninės brandos ugdymas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,