Mano Gargždai



Kretingalės mokykloje smagiai šurmuliavo pavasaris

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono Kretingalės pagrindinėje mokykloje vyko netradicinio ugdymo diena, skirta pavasarinei mugei. Šios dienos pagrindinis tikslas – etnokultūros tradicijų puoselėjimas, mokinių kūrybiškumo ugdymas ir tautinės savimonės formavimas.

 

Nors rytas mus pasitiko žvarbiu oru, tačiau mokykloje vyravo šilta ir džiaugsminga atmosfera. Mokiniai pasiskirstė į įvairias auditorijas, kuriose skirtingų veiklų mokė atvykę liaudies meistrai ir edukatoriai. Mokyklos ugdytinius svečiai mokė austi juostas, lipdyti iš molio, rišti velykines verbas, groti liaudiškais instrumentais, gaminti velykines dekoracijas, pinti svajonių ir norų mandalas. Kiekvienos veiklos metu mokinių kūrybiškumas skleidėsi gražiausiais pavasariniais žiedais.

Puiki nuotaika visus lydėjo ir pasibaigus užsiėmimams. Skambanti liaudiška muzika ir linksmai nuteikiančios dainos sukvietė visus į pavasarinę mugę. Čia sugužėjo maži ir dideli, seni ir jauni, kas pirkti, kas parduoti, kas šokti ar dainuoti. Kiekvienos klasės mokiniai pasipuošė savo prekybos vietą įvairiaspalve mugės simbolika. Stalai lūžo nuo gausių vaišių, užsiėmimų metu pagamintų dirbinių, suvenyrų, pavasariu kvepiančių velykinių dekoracijų. Kiekvieną viliojo močiučių ir mamų iškepti naminiai raguoliai, pyragai, vafliai. Kokia jų įvairovė! Pirk, valgyk. Taip skanu, kad net pirštus apsilaižysi! Mugės lankytojai ir dalyviai netausojo jėgų nei liaudiškiems šokiams, nei liaudiškoms dainoms. Visi įsitraukė į nuotaikingą lietuviškų tradicijų verpetą.

Dėkojame svečiams Raimondui Prikockiui, Reginai Tilvikienei, Violetai Čėsnienei, Jonui Kavaliauskui, Žanetai Janulytei-Slankauskienei, Salomėjai Armalienei už įdomiai pravestas veiklas ir nuotaikingą atmosferą sukūrusiam folkloro ansambliui „Cyruliukas“ ir jo vadovei Svajūnei Anužienei.

O kas toliau? Pradžia turi ir pabaigą. Nurimęs mugės šurmulys paliko visiems neišdildomą jausmą, kad galime ir mokame visi kartu prisiminti senąsias tradicijas, išmokti kažko naujo, pamatyti ir išgirsti ko dar nematėme ir negirdėjome. Džiaugiamės už kartu praleistą laiką ir kviesime susitikti kitais metais.

 

Mokyklos nuotraukos:

                                              

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 148 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,