Mano Gargždai



Priekulės parkas virto ugniagesių-gelbėtojų pratybų aikštele

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šeštadienį, birželio 15 d., Priekulės Vingio parke vyko Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesių-gelbėtojų mokomosios parodomosios pratybos „Būk saugus – saugok savo ir kaimyno namus“.

 

Į ketvirtus metus iš eilės vykstančias draugiškas parodomąsias varžybas atvyko Agluonėnų, Endriejavo, Plikių, Girkalių ugniagesių-gelbėtojų komandos, taip pat svečiai iš Šilalės ir Kretingos rajonų, Šiaulių profesinės sąjungos senjorų ugniagesių-gelbėtojų komanda ir, žinoma, miestelio šeimininkai – Priekulės ugniagesiai-gelbėtojai.

Visus juos, susirinkusius pasitikrinti teorines žinias, praktinius įgūdžius ir fizinį pasirengimą, sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas, Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos prezidentas Vytas Kaziliūnas, Lietuvos ugniagesių-gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Algis Lisauskas, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė.

„Dėkojame jums už ypatingą misiją, kurią atliekate kas dieną. Džiaugiamės, kad galime praturtinti jūsų tarnybą įvairia technika, prisidėti prie darbo sąlygų gerinimo. Savivaldybė visada rėmė ir rems ugniagesių-gelbėtojų komandas“, – sakė mero pavaduotoja.

Visą dieną trukusiame renginyje ugniagesiai-gelbėtojai rungėsi kovinės trasos su kliūtimis rungtyje, rodė, kaip yra karpomas ir pjaustomas automobilis, kuriame prispaustas žmogus po avarijos, atsakinėjo į šventės dalyvius dominančius klausimus, pristatė turimą techniką.

Kovinio išdėstymo parodomosiose-mokomosiose varžybose tarp komandų nepralenkiami buvo Endriejavo ugniagesiai-gelbėtojai. Antroji ir trečioji vietos atiteko Veiviržėnų ir Priekulės komandoms.

Kovinio išdėstymo mokomosiose-parodomosiose varžybose tarp rajonų 1–3 vietomis džiaugėsi Šiaulių, Šilalės ir Kretingos rajonų savivaldybių priešgaisrinės tarnybos ugniagesių-gelbėtojų komandos. Kaip komandos vykdo užduotis, akylai stebėjo teisėjai Valdas Repčys, Alvydas Končius ir Diana Kuzminskienė.

Teorinių žinių ir bendrųjų gebėjimų testų rungtyje nepralenkiamas buvo Arvydas Leketas, teisingai atsakęs į 39 iš 40 testo klausimų.

Renginio metu darbo turėjo ir Klaipėdos rajono PK bendruomenės pareigūnė Rasa Matevičienė. Kartu su savanoriais policijos rėmėjais ji vykdė prevencinį dviračių žymėjimą, už teisingus atsakymus apie eismo saugumą dovanojo vaikams balionus ir kitas dovanėles.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 362 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,