Mano Gargždai



Savaitgalis Ginduliuose buvo neramus: kilo du gaisrai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Edvardo Gelžinio nuotr. Asociatyvi Edvardo Gelžinio nuotr.

Pajūrio ugniagesiai praėjusį savaitgalį net du kartus kviesti į uostamiesčio prieigose esantį Gindulių kaimą.

 

Klaipėdos priešgaisrinę gelbėjimo valdybą pagalbos šauksmas iš Gindulių pasiekė sekmadienio (balandžio 7 d.) vakarą. Apie 17.39 val. gautas pranešimas apie Kalnelio gatvėje kilusį gaisrą. Jis įsipliekė individualaus gyvenamojo namo (80 kvadratinių metrų ploto) rūsyje.

Atvykus į vietą, iš namo rūsio sklido dūmai. Vieno aukšto namas yra mūrinis, apkaltas medine apdaila. Stogas šlaitinis, dengtas bitumine danga, su ant jo įrengtais saulės kolektoriais.

Gaisras kilo rūsio patalpoje (apie 30 kv./m). Apdegė keturios padangos, baldai, medinės kėdės, plastikinės dėžės. Namo vidaus patalpos neaprūko. Gaisras likviduotas apie 17.58 val.

 

Ugniagesiai Ginduliuose darbavosi ir penktadienio (balandžio 5 d.) vakarą. Apie 21.53 val. jie iškviesti į Aitvarų gatvėje stovintį individualų gyvenamąjį namą. Dviejų aukštų pastatas mūrinis (apie 280 kv./m), stogas lygus, dengtas lydoma danga.

Pasirodžius gaisrininkams, degimo jau nebuvo. Elektros srovę name išjungė automatinis elektros jungiklis. Kad neliktų pavojaus kilti gaisrui, ugniagesiai panaudojo miltelinį gesintuvą. Gaisras kilo virtuvėje (12 kv./m). Dėl trumpo sujungimo prie viryklės užsidegė elektros laidai. Gaisro metu išsilydė laidai rozetėje ir prie viryklės, aprūko sienos plytelės, dviejų kvadratinių metrų plote. Autonominiai dūmų detektoriai name neįrengti.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 943 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,