Mano Gargždai



Savivaldybės darbuotojams keliai į Facebook‘ą buvo užkirsti

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Savivaldybės darbuotojams yra apribotas naudojimasis socialiniu tinklapiu „Facebook“ ir dalijimosi vaizdais svetaine „YouTube“. Savivaldybės darbuotojams yra apribotas naudojimasis socialiniu tinklapiu „Facebook“ ir dalijimosi vaizdais svetaine „YouTube“.

Vis daugiau Lietuvos įstaigų ir įmonių apriboja savo darbuotojų galimybes naršyti įvairiuose socialiniuose tinklapiuose. Produktyviau turėtų dirbti ir Klaipėdos rajono savivaldybės specialistai, mat jau kuris laikas ne visos interneto platybės jiems yra prieinamos.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Saulius Martinkus informavo, kad Savivaldybės darbuotojams nuo metų pradžios yra apribotas naudojimasis populiariu socialiniu tinklapiu „Facebook“ ir dalijimosi vaizdais svetaine „YouTube“.

Kaip teigė S. Martinkus, kai kuriems skyriams galimybė naršyti šiuose tinklapiuose visgi buvo palikta.

„Gali naudotis Ryšių su visuomene skyrius, nes jie teikia informaciją. Taip pat seniūnijų socialiniai darbuotojai, kadangi jiems ši informacija yra reikalinga“, – nurodė vedėjas.

Socialiniams darbuotojams galimybė nevaržomai naršyti internete palikta todėl, kad tai taip pat padeda stebėti rizikos šeimas, gauti informacijos ir panašiai.

S. Martinkus pasakojo, kad „YouTube“ nutarta užblokuoti ne tiek dėl vaizdelių žiūrėjimo darbo metu, kiek dėl didelių duomenų srautų.

„Per „YouTube“ eina didžiuliai duomenų srautai. Tai trukdo darbo sistemų veikimą, piko metu sulėtėdavo kitų sistemų pasiekiamumas. Dabar šie procesai pagreitėjo. Statistikos dar nerinkome. Galvojame tą padaryti metų pabaigoje, tačiau realiu laiku pastebime, kad sistemų darbas pagreitėjo“, – aiškino Informacinių technologijų skyriaus vedėjas.

S. Martinkus neslėpė, kad dėl užblokuotų tinklapių sulaukiama nepasitenkinimo skundų. Tiems, kurie įrodo, kad tikrai reikia naudotis šiais internetiniais puslapiais ir tai įeina į darbo funkcijas, tinklapiai atblokuojami.

Dar praėjusiais metais „Facebook“ buvo užblokuotas ir Klaipėdos miesto savivaldybėje. Po to irgi buvo pastebėta, jog uostamiesčio savivaldybės interneto ryšiu parsisiunčiamų duomenų srautas sumažėjo perpus.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,