Mano Gargždai



Apdovanojimas skatins dar daugiau stengtis jaunimo labui

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Klaipėdos rajonas pateko tarp 6 Lietuvos savivaldybių iš 60, kurios pripažintos lyderėmis, įgyvendinant regioninę jaunimo politiką. Trakuose vykusioje konferencijoje Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė merui Vaclovui Dačkauskui įteikė padėką už svarų Savivaldybės indėlį į regioninės politikos plėtrą.

 

Vertino ekspertai

Trijų pastarųjų metų darbo su jaunimu rezultatai lėmė, kad Klaipėdos rajonas, kaip ir Kėdainių, Kretingos, Molėtų, Šiaulių bei Zarasų, pateko tarp geriausiųjų. Tai nusprendė ekspertai, įvertinę jaunimo politikos įgyvendinimo kokybę. „Jaunimo politikai visada skyrėme atitinkamą dėmesį ir lėšas. Aktyviai veikia Jaunimo reikalų taryba, patvirtinti teisiniai dokumentai, kasmet per įvairias programas skiriamas finansavimas projektams, remiamos organizacijos, sporto veikla, kaimiškose gyvenvietėse buriasi jaunimo klubai, inicijuojamos atviros jaunimo erdvės“, – puikiu įvertinimu džiaugėsi Savivaldybės meras V. Dačkauskas. Konferencijoje jis dalyvavo drauge su Švietimo skyriaus vyriausiąja specialiste (jaunimo reikalų koordinatore) Adelija Radžiene bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro specialistu atviram darbui su jaunimu Audriumi Lauručiu.

 

Prioritetas – atviram darbui su jaunimu

Beveik dešimtmetį už savivaldybės jaunimo politikos formavimą ir įgyvendinimą atsakinga A. Radžienė konferencijoje pristatė pranešimą „Rezultatyvūs jaunimo problemų sprendimai Klaipėdos rajono savivaldybėje“. „Atlikome jaunimo problematikos tyrimą, po kurio paaiškėjo jaunų žmonių užimtumo lygis – dalyvavimas įvairių organizacijų veikloje. Pasirodo, kad į jas įsitraukia tik apie 15 proc. visų jaunuolių“, – sakė jaunimo reikalų koordinatorė. Dėl šios priežasties Jaunimo politikos plėtros programoje, skirstant finansavimą, prioritetą nuspręsta teikti atvirų jaunimo erdvių veiklos projektams, kurie suteikia galimybę saugiai ir prasmingai leisti laisvalaikį bei įtraukia rizikos ir mažiau galimybių turinčius jaunus žmones.

 

Planuojamos naujos erdvės

Atsižvelgiant į tyrimo rezultatus bei su jaunimu organizuotas diskusijas, pernai Savivaldybės taryba patvirtino Jaunimo problemų sprendimo Klaipėdos rajono 2013–2018 m. planą. „Šiais metais Jaunimo reikalų taryba prioritetą teiks atviro darbo su jaunimu plėtrai. Pernai atviros jaunimo erdvės pradėjo veikti Gargžduose ir Veiviržėnuose, šiemet jas įsteigti numatyta Priekulėje, Endriejave, Kvietiniuose, Girininkuose ir Šalpėnuose. Rajone dirba vienintelis specialistas atviram darbui su jaunimu Audrius Laurutis. Konferencijoje jis parodė jaunimo sukurtą filmuką apie išradingai veikiančią Gargždų atvirą jaunimo erdvę, kuris išties paliko įspūdį dalyviams“, – informavo A. Radžienė. Pernai atviroms jaunimo erdvėms buvo skirta 6500 Lt, šiais metais išdalyta 14 000 Lt.

 

Sieks glaudaus bendradarbiavimo

Konferencijoje esminis akcentas buvo skirtas sudaryti Regioninės jaunimo politikos stiprinimo 2015–2017 m. veiksmų planą. Po dviejų dienų darbo grupių diskusijų numatyta didžiausią dėmesį skirti šiems tikslams: valstybės, vietos savivaldos institucijų, nevyriausybinių organizacijų bei verslo subjektų bendradarbiavimo plėtrai; skatinti jaunimo užimtumą, atsižvelgiant į konkretaus regiono potencialą ir specifiką; didinti jaunimo motyvaciją pačiam ieškotis veiklos galimybių; pritaikyti infrastruktūrą jaunimo, ypač jaunų šeimų, poreikiams; gerinti jaunimui aktualios informacijos sklaidą. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė akcentavo, kad siekiama apjungti visą šiuo metu vykstantį ar būtiną tarpžinybinį ir tarpsektorinį bendradarbiavimą, stiprinant jaunimo politikos įgyvendinimą regionuose.

 

Savivaldybės meras V. Dačkauskas:

„Džiugu, kad esame pastebėti ir įvertinti. Dažnai sakoma, kad jaunimas – ateitis, bet manau, kad jaunimas – dabartis, šiandiena. Klaipėdos rajone yra 11 tūkst. jaunų žmonių – beveik ketvirtadalis gyventojų. Beje, metinio savivaldybės biudžeto didžioji dalis skiriama vaikams ir jaunimui. Prisidėdami prie Jaunimo reikalų departamento nacionalinio projekto „Integruotos jaunimo politikos plėtra“ įgyvendinimo, į jaunimo problemas pažvelgėme kitu kampu. Rajone atliktas jaunimo politikos vertinimas bei problematikos tyrimas atskleidė tam tikras jaunų žmonių užimtumo spragas. Politikai, administracijos darbuotojai, specialistai, jaunimo atstovai diskusijose išanalizavo problemas ir parengė jų sprendimo 5 metų planą. Savivaldybės taryba jį patvirtino, tad dėsime visas pastangas, kad jaunimui būtų gera gyventi Klaipėdos rajone“.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 265 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,