Mano Gargždai



Mezgimo viešumoje dienos minėjime – rekordinis dalyvių skaičius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Jau šeštus metus Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Dovilų filialas kviečia paminėti Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną.

 

Šiemet tradicija tapęs mezgimo suolelis, kurio tema „Nerti žiedai“, Agluonėnų ir Žadeikių filialų bibliotekininkių iniciatyva surengtas Agluonėnų etnografinėje sodyboje ir Žadeikiuose prie bibliotekos.

Pasisveikinus su mezgėjomis, bibliotekininkės pristatė, iš kur ir kaip kilo mezgimo viešai idėja, papasakojo, kad ši diena įtraukta į pasaulinį renginių sąrašą.

Jaukioje etnografinės sodybos aplinkoje Dovilų, Agluonėnų, Žadeikių, Endriejavo, Veiviržėnų bibliotekų skaitytojos ir mezgėjos šnekučiavosi, dalijosi patirtimi, rankdarbiais, raštais ir, žinoma, nėrė.

Prie mezgimo viešumoje dienos prisijungė net 34 mezgėjos – tai rekordinis skaičius! Renginio metu nunertos gėlės sugulė į bendrą puokštę ir papuoš renginio šeimininkės Agluonėnų filialo knygų lentyną; žadeikiškių rankdarbiai liks Žadeikių filiale.

Smagu, kai į mezgėjų būrį įsijungia nauji žmonės. Norinčias prisijungti mezgėjas, kurios iki šiol dėl įvairių priežasčių to nepadarė, kviečiame sekti informaciją ir prisijungti kitąmet. Galbūt Doviluose, o gal ir kitų Klaipėdos rajono bibliotekų erdvėse.

Už bendradarbiavimą ir suteiktą erdvę nuoširdžiai dėkojame Gargždų krašto muziejui ir sodybos šeimininkei, muziejininkei Giedrei Rudaitytei.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 407 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,