Mano Gargždai



Ruošiamasi uždaryti atkarpą Klaipėdos Baltijos prospekte

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
E. Jankausko/ve.lt nuotr. E. Jankausko/ve.lt nuotr.

Planuojama, kad jau kitą savaitę Baltijos prospekte prasidės šilumos tinklų darbai, susiję su Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija. Ruošiamasi uždaryti vieną trijų eismo juostų atkarpą nuo Klaipėdos Baltijos gimnazijos iki Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos. Tikslesnė data turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

 

Dėl Baltijos prospekte vyksiančios šilumos tinklų rekonstrukcijos minėtoje atkarpoje liks tik trys eismo juostos, iš kurių bus padarytos keturios - po dvi eismo juostas abiem kryptimis važiuojančioms transporto priemonėms.

Pasak „Kauno tiltų“ Statinio statybos vadovo Aurimo Garbačiausko, atkarpoje viena eismo pusė bus uždaryta maždaug pusantro ar net du mėnesius. Tiek pat turėtų trukti darbai ir kitoje atkarpos pusėje. Tikimasi, kad visa atkarpa nuo Baltijos gimnazijos iki Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos bus sutvarkyta iki Kalėdų.

„Jeigu bus nesklandumų, kitas atitvėrimas numatomas tik pavasarį. Ruoštis pirmam atkarpos atitvėrimui norėtume pradėti jau kitą savaitę. Paruošiamieji darbai jau vyksta – virsta medžiai. Tuo pačiu rekonstruosime pačią kelio dangą, kad uždarę atkarpą padarytume kuo daugiau darbų“, – sakė A. Garbačiauskas.

Beje, paaiškėjo, kad neseniai minėtoje atkarpoje pėstiesiems įrengtas šviesoforas bus priverstinai iškeltas.

Teigiama, kad naujutėlaitis šviesoforas trukdys įgyvendinti Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukciją, po kurios virš žiedo atsiras didžiulė estakada.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, prieš uždarant dalį Baltijos prospekto buvo norima sutvarkyti Joniškės gatvę, kuri siūloma kaip alternatyva norintiems patekti į Klaipėdą ar iš jos išvažiuoti. Iki šių metų pabaigos tikimasi baigti darbus ties Šilutės pl. ir Tilžės g. sankryža.

„Kitus didesnius ribojimus, kurie bus neišvengiami, norime daryti tada, kai bus baigti apskritai visi rekonstrukcijos darbai Klaipėdoje, susiję su eismo pralaidumu“, – sakė G. Neniškis.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 144 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,