Mano Gargždai



„Gintarinės jūrmylės“ varžybose bėgo ir gargždiškiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Šeštadienį Smiltynėje vyko jubiliejinės XX-osios „Gintarinės jūrmylės“ bėgimo varžybos.

 

Tarptautinėje sporto ir sveikatingumo šventėje dalyvauja ne tik bėgikai iš Lietuvos, bet ir svečiai iš Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos. Šiemet bėgime dalyvavo ir svečias iš Kenijos (iškovojo antrą vietą), kuris šiuo metu gyvena ir treniruojasi Estijoje.

„Gintarinė jūrmylė“ – tai renginys, kuriame turi galimybę varžytis įvairaus amžiaus ir skirtingo fizinio pajėgumo bėgimo dalyviai. Bėgimas turi unikalų matavimo matą – jūrmylę. Pagal amžių ir fizinį pasirengimą dalyviai gali rinktis bėgti 1, 3 ir 6 jūrmyles, fiksuojami rekordai. 3 jūrmylių moterų ir 6 jūrmylių vyrų nugalėtojų pavardės iškalamos atminimo akmenyje, kuris buvo iškeltas iš Kuršių marių dugno, gilinant uosto akvatoriją. Varžybų pradžią skelbia jūrinis varpas ir patrankos šūvis.        

Į jubiliejinį bėgimą vyko Gargždų sporto centro auklėtiniai ir lengvosios atletikos trenerė Linara Gruzdienė, kurie varžėsi 1 ir 3 jūrmylių distancijoje. Bėgimo trasoje jėgas teko išbandyti bėgant smėliu, asfaltu, miško takeliais.

Geriausiai mūsiškių gretose įveikti 1 jūrmylės distanciją sekėsi Raidui Gruzdžiui, užėmusiam 8-tąją vietą. Gerų įspūdžių ir varžybų patirties šiame bėgime pasisėmė pirmą kartą debiutavę šiose varžybose Olivija Jokubauskaitė, Milena Survilaitė, Paulita Vendelytė, Justas Žutautas, Domantas Antužis ir Zenonas Norvilas.

„Laimėjo visi, pasiekę varžybų finišą“, – po bėgimo džiaugėsi trenerė Linara Gruzdienė.                      

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 384 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,