Mano Gargždai



„Gintarėlyje“ finišavo etnoprojektas „Pajausk vaistažolių galią...“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Gintarėlio“ nuotr. „Gintarėlio“ nuotr.

Beveik metus vykdytas Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ etnoprojektas „Pajausk vaistažolių galią...“, skirtas žolininkės E. Šimkūnaitės ir bendradarbiavimo metams paminėti, baigėsi.

 

Sėkmingai įgyvendintos visos idėjos ir numatytos veiklos. Pagrindinės projekto veiklos buvo numatytos spalio mėnesiui, kai užauginti vaistiniai augalai jau nurinkti ir paruošti vartojimui.

Spalio 21 dieną mokytojų darbo grupė suorganizavo vaistažolių žavadienį su priešmokyklinio ugdymo grupės „Obuoliukai“ ugdytiniais. Renginio metu vaikai ne tik įtvirtino žinias apie vaistažoles, jų naudą sveikatai, bet ir turėjo puikią galimybę išgirsti autentiškų lietuvių liaudies dainų, atliekamų ansamblio „Dainužės“ ir susipažinti su netradiciniu muzikos instrumentu – skrabalais, kuriais virtuoziškai grojo muzikantas Karolis Šileika.

Iš įstaigoje užaugintų ir tėvelių atneštų vaistinių augalų grupių komandos sukūrė vaistažolių kilimėlius, pasiuvo ir dekoravo arbatos maišelius, kuriais papuošėme įstaigos galeriją. Vaistažolių skleidžiamas aromatas pasklido po visą darželį. Eidamas koridoriumi pasijunti kaip aromaterapijos seanse.

Šis projektas sujungė ir puikiai derėjo su kitais respublikiniais gamtosauginiais projektais: „Mažieji sodeliai“ ir „Žalioji palangė“, kuriuose dalyvavo mūsų įstaiga. Jis suvienijo bendruomenę bendrai etnokultūrinei veiklai, sustiprino šeimos ir ugdytojų sąveiką plėtojant etninės kultūros tradicijas.

 

„Gintarėlio“ nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 668 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,