Mano Gargždai



Patekimą į Klaipėdą ribos policija: dalis įvažiavimų bus uždaryta

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Įvertinusi šalyje susiklosčiusią epidemiologinę padėtį ir nepakankamai sumažėjusį gyventojų mobilumą, Vyriausybė pirmadienį nutarė pratęsti karantino režimą iki 2020 m. gruodžio 31 d. 24.00 val. ir numatė daugiau apribojimų.

 

Nuo trečiadienio jie bus taikomi verslui, valstybės institucijoms, taip pat šeimos šventėms ir susitikimams. Visų pirma rekomenduojama riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių – palikti gyvenamąją vietą tik vykstant į darbą, prekybos vietą, dėl sveikatos priežiūros ir kitų paslaugų.

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje buvo svarstomi klausimai dėl judėjimo ribojimo mieste, priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbo organizavimo bei bendros epidemiologinės situacijos Klaipėdos mieste.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog judėjimo ribojimo užtikrinimas mieste ir iš savivaldybės į savivaldybę yra didžiulis iššūkis.

„Patirtis, kurią Lietuva įgijo valdydama situaciją šv. Velykų laikotarpiu yra labai svarbi ir reikšminga, bet kalbant apie judėjimo ribojimą nuo trečiadienio, turime suprasti du skirtingus aspektus, kurie dabar taikytini šiuo laikotarpiu. Tai yra ir oro sąlygos, pareigūnų darbo sąlygos lauke ir trijų savaičių laikotarpis, todėl kalbant apie žmogiškuosius pajėgumus, aprūpinimą technika, viskuo, ko reikia pareigūnams, tiek į pagalbą ateisiantiems kariškiams ar šauliams yra nepalyginamai didesni iššūkiai“, – tikino V. Grubliauskas.

Pasak V. Grubliausko, įvažiavimo kelių į Klaipėdą yra apie 12, bet pagrindiniai arba labiausiai naudojami yra 7.

Tačiau, pasak mero, net jeigu būtų kalbama apie 7 kelius, juos uždaryti trims savaitėms ir visą parą užtikrinti įvažiavimą ir išvažiavimą iš miesto, tam reikėtų be galo daug žmogiškųjų išteklių.

Nors konkretaus sprendimo dėl judėjimo ribojimo iš savivaldybės į savivaldybę dar nėra priimta, tačiau svarstoma apie kelis variantus: palikti 7 kelius arba 3, taip pat judėjimą riboti tam tikromis valandomis.

„Linkstama kalbėti apie tris įvažiavimo kelius į miestą, iš šiaurės, pietų ir rytų pusės. Kontrolės prasme, tai šiek tiek palengvintų darbą pareigūnams ir reikiamų pareigūnų skaičių tam užtikrinti. Tai dar nėra priimta, tik svarstoma, galbūt ir diferencijuojant laike, kad ne visi trys įvažiavimai visą parą veiktų, galbūt būtų galima tai reglamentuoti, kad aktyviuoju paros metu dirbtų visi trys, jei kalbėsime apie tris ar keturis įvažiavimus. Nakties metu galbūt užtektų vieno arba dviejų įvažiavimų, čia klausimai į kuriuos atsakymo dar neturime, bet žiūrime ta linkme, nes tai palengvintų pareigūnų darbą“, – svarstė V. Grubliauskas.

 

Mokinių ugdymas

Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje buvo aptartas klausimas ir dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbo organizavimo. Pagal Vyriausybės nutarimą, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas rekomenduojama lankyti tik tiems vaikams, kurių tėvai (įtėviai, globėjai) neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu.

„Išmokome tam tikras pamokas per šv. Velykas ir įstaigų darbas tada buvo koncentruojamas į dvi ar tris įstaigas, kai tai nepasiteisino, buvo paliktas variantas, kad dirbo visos įstaigos. Tad noriu pasakyti, kad tėveliai, kurie negali vaikų palikti namuose dėl darbo pobūdžio ar negalėjimo darbo atlikti nuotoliniu būdu, turės pateikti tam reikalingus patvirtinimus iš darbdavių ar kitų organizacijų, nes kito būdo ir kelio nėra“, – tikino V. Grubliauskas.

Mokiniams, besimokantiems pagal pradinio ugdymo programą, mokinių atostogos skelbiamos nuo 2020 m. gruodžio 14 d. iki 2021 m. sausio 3 d.

Ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas vykdomas nuotoliniu būdu. Neformalusis vaikų švietimas vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas.

 

Situacija gydymo įstaigose

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė tikino, jog uostamiestis yra tam tikroje apsiaustyje. Kretingos ir Gargždų ligoninės šiuo metu neatlieka planinių operacijų ir nepriima pacientų, tad visas krūvis tenka Klaipėdos ligoninėms.

„Klaipėdos miesto savivaldybė Lietuvos savivaldybių kontekste yra pagerėjimo pozicijoje, šiandien sergamumo rodiklis per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų yra sumažėjęs. Piką turėjome lapkričio pabaigoje, o šiandien yra mažėjimas ir esame 24 pozicijoje tarp visų 60 savivaldybių“, – pasakojo R. Perminienė.

Šiuo metu koronavirusu sergančių klaipėdiečių yra 3 650, o per praėjusį savaitgalį naujų COVID-19 atvejų Klaipėdoje padaugėjo.

Praėjusi savaitė buvo pakankamai įtempta, bet stabili, per parą turėdavome apie 100 naujų atvejų, bet praėjusį savaitgalį buvo nustatyta daugiau atvejų, apie 160–170 per parą. Gydymo įstaigose situacija yra stabili, nors ir įtempta. Lovų užimtumas Klaipėdos regione yra apie 78 proc. koronavirusu sergančių pacientų, o reanimacijoje užimta apie 70 proc. lovų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 348 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,