Mano Gargždai



Norinčius grįžti 5–11 klasių moksleivius Klaipėdos rajone svarstoma testuoti kaupinių būdu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Virginijos Šleiniūtės nuotr. Asociatyvi Virginijos Šleiniūtės nuotr.

Trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje buvo nuspręsta 5–11 klasių mokiniams nuo gegužės 10 d. suteikti galimybę grįžti į klases. Tiesa, sprendimus dėl mokymo organizavimo būdo – nuotolinio ar mišraus – priims savivaldybės.

 

Testavimas 5–11 klasių mokiniams – privalomas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia, kad ugdymą organizuojant kontaktiniu būdu, užtikrinamas mokinių ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų profilaktinis tyrimas koronaviruso infekcijai diagnozuoti arba savikontrolė greitaisiais antigenų testais.

Profilaktinis tyrimas diagnozuoti arba savikontrolė galimai koronaviruso infekcijai nustatyti gali būti neatliekami tiems mokiniams, kuriems ugdymas organizuojamas atvirose erdvėse. Taip pat testuotis neprivaloma pradinukams (jei savivaldybė nenusprendžia kitaip), kurie lanko mokyklas savivaldybėse, esančiose mažesnio sergamumo zonoje. Primename, kad Klaipėdos rajonas yra šioje zonoje, mat sergamumas per 14 d. neviršija 200 atvejų 100 tūkstančių gyventojų.

5–11 klasių mokiniams testavimas privalomas visose savivaldybėse, abiturientams testavimas tik rekomenduojamas – daugiau kaip pusė jų pasiskiepijo arba yra įgiję imunitetą.

„Ugdymas klasėse bus organizuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka, kuri, tikimės, netrukus bus patvirtinta“, – komentavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

 

Klaipėdos rajonas siūlys tirti kaupinių būdu

Anot Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo, vakar švietimo įstaigų vadovų pasitarime Visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė pristatė galimus tyrimo metodus.

„Tikėtina, kad rajone bus pasirinktas testavimo kaupiniais būdas, kuris dabar taikomas Gargždų „Minijos“ progimnazijos, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos, Vėžaičių ir Lapių pagrindinių mokyklų pradinių klasių mokiniams. Mokyklų bendruomenės artimiausiomis dienomis turės dar kartą įvertinti savo galimybes sugrąžinti vyresniųjų klasių mokinius į klases, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos vadovo nustatytas sąlygas. Kokia situacija bus mokyklose, kiek mokinių saugiai galėtų grįžti į mokyklas, labai daug priklausys nuo tėvų požiūrio ir jų sutikimo leisti vaikams testuotis. Visų mokyklų mokinių tyrimo per 1–2 dienas nepavyks atlikti, todėl procesas gali užtrukti“, – informavo A. Petravičius.

Jis priminė, kad nuo pirmadienio mokyklose mokysis ne tik pradinukai, bet į gimnazijas sugrįš ir abiturientai: „Norisi palinkėti sėkmingo finišo, ruošiantis brandos egzaminų sesijai.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 159 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,