Mano Gargždai



Neįgaliųjų šachmatų čempionatuose – džiuginantis Sporto centro ugdytinio pasirodymas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Alvidos Antužienės nuotr. Alvidos Antužienės nuotr.

Gegužės 7–8 dienomis Vilniuje vyko Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ čempionatai. Juose dalyvavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės BĮ Sporto centras ugdytinis Domantas Antužis.

 

Kadangi varžybos buvo organizuojamos per neįgaliųjų klubus, tai Domantas atstovavo artimiausiam mums klubui – Klaipėdos „Žuvėdrai“.

Pirmąją dieną vykusiame greitųjų šachmatų čempionate Domantas septyneriose partijose surinko 4,5 taško ir iškovojo garbingą ketvirtąją vietą. Nugalėjo Romualdas Klimavičius (SK „Vilnis“), antras Algimantas Arulis (SK „Siekis“), trečias Remigijus Dovidavičius (SK „Santaka“).

Antrąją dieną vykusiame „Žaibo“ čempionate situacija pasikartojo. Vėl pirmąsias dvi vietas tarpusavyje dalijosi du aukščiausius tarptautinius reitingus turintys neįgalieji šachmatininkai Romualdas Klimavičius bei Algimantas Arulis, tik šįkart Algimantas buvo pirmas. Trečiąją vietą iškovojo SK „Santaka“ atstovas Vladimir Guk. O štai kovoje dėl trečios vietos Domantui vėl nepasisekė. Jis su 4 taškais iš 7 galimų vėl buvo ketvirtas.

„Šiose pirmenybėse Domantas net du kartus atsidūrė medalių papėdėje, nors starte jis buvo skirstytas aštuntuoju reitingu. Tačiau nusiminti neverta, nugalėtojų pakyla jau čia pat. Kasmet Domanto iškovotų vietų kreivė vis kyla aukštyn. Praeis metai, antri, tikiu, kad vaikinas tikrai dar ne kartą mus džiugins aukštais pasiekimais, gal net pačiais aukščiausiais“, – mintimis dalijosi ugdytinio treneris Zigmas Bitinas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,