Mano Gargždai



7 rajono jaunieji šachmatininkai turnyre „Seimo taurė 2024“: rimtos kovos, pasiekti tikslai ir Auksės Zonytės iškovota Signatarų taurė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Kovo 16 d. Lietuvos Respublikos Seime buvo organizuotas tradicinis šachmatų turnyras „Seimo taurė 2024“. Tiksliau, vyko net keturi atskiri turnyrai – „A“ (visiems įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkams), „B“ (2010 metų gimimo ir jaunesniems su atskiromis U12, U10 ir U08 įskaitomis), „C“ (simultanas prie 19 lentų su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen), „D“ (didžiųjų šachmatų).

 

Mūsų 3 šeimų, 7 ugdytinių desantas iš Klaipėdos rajono BĮ Sporto centras buvo nukreiptas į „B“ turnyrą, kur visi sprendė savo tikslus: Auksė Zonytė su Šarūnu Jukniumi – pačių aukščiausių vietų, Domantas Juknius, Norbertas Šatkus ir Adelė Zonytė – pabandyti užsikabinti už reitingų ir kuo geriau pasirodyti, Tauras Juknius ir Viljamas Šatkus – pirmąkart pamatyti, kaip atrodo didingas šachmatų turnyras ir kas tai per šveicariška sistema, kuri negailestingai rūšiuoja visus nuo pirmų ligi paskutinių stalų.

Užbėgant į priekį, galima pasakyti – visi savo uždavinius išsprendė. Auksė – net su kaupu. Auksę pastaruoju metu per atsakingiausius turnyrus persekiojo ligos, kitokios nesėkmės. Tai čia ji išliejo viską iš karto. Būdama dvyliktu reitingu, pakankamai rimtų žaidėjų kompanijoje (knibždėjo pilna įvairių amžiaus grupių Lietuvos pirmenybių medalininkų), ji surinko 6,5 taško iš 7 galimų ir tvirtai nugalėjo, tapdama mažosios Seimo taurės (Signatarų taurės) laimėtoja.

„B“ turnyro visi prizininkai su absoliučia nugalėtoja, Signatarų taurės savininke Aukse Zonyte, LRS kancleriu prof. dr. Modestu Gelbūda, LŠF Prezidentu Aleksandru Černovu ir daugkartinio pasaulio šachmatų čempiono Magnuso Karlseno sekundantu GM Peteriu Heine Nielsenu

 

Kas žino, kaip čia būtų pakrypęs likimas, jei burtai šeštame rate nebūtų prie pirmo stalo susodinę dviejų mūsiškių – Auksės Zonytės ir Šarūno Jukniaus. Vadinasi, vienam iš jų teks nusileisti žemyn. Blogesnė turnyrinė padėtis buvo pas Šarūną, mat jis turėjo praradęs pusę taško, kai tuo tarpu Auksė turėjo 5 iš 5. Kaip ir pridera patiems artimiausiems – judviejų partija baigėsi lygiomis, paliekant abiem šansus į aukščiausias vietas. Auksė paskutiniame ture laimėjo, o Šarūnas, pralaimėjęs paskutiniąją partiją (vienintelę per visą turnyrą), smuktelėjo iškart į 13-ąją vietą. Nepaisant to, tai labai aukšta vieta tokioje rimtoje 80 dalyvių kompanijoje.

O ką kiti mūsiškiai? Domantas Juknius surinko 4 taškus ir buvo 34-toje vietoje, Adelė Zonytė su 3 taškais – 46-toje vietoje, Norbertas Šatkus su 3 taškais – 51-oje vietoje. Adelė tarp aštuonmečių mergaičių pirma, tarp U08 – ketvirtoje vietoje. Tauras Juknius ir Viljamas Šatkus taip pat neliko be nieko. Tauras surinko 1, o Viljamas – 0,5 taško.

Dalyvavimas tokiame turnyre – didžiulė vertė. Mat, teko ne tik žaisti, bet ir iš arti pamatyti Seimo rūmus, pasivaikščioti koridoriais, apžiūrėti Kovo 11-osios Akto salę, Konstitucijos salę, Seimo posėdžių salę, pabendrauti su Seimo pirmininke, pamatyti daugiau įžymybių, tiek politikos, tiek šachmatų. Viskas naudinga, ypač pažintine prasme. Ačiū tėveliams, kurie ryžosi šiai kelionei. Mūsų mažiesiems šachmatininkams tai išliks ilgam atminty.

 

Šachmatininkų tėvelių užfiksuotos akimirkos – fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 133 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,