Mano Gargždai



V. Gaigalaičio globos namai ieško naujo direktoriaus pavaduotojo: M. Šunokui būtinas politinis „atšalimas“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mindaugas Šunokas. Klaipėdos r. sav. nuotr. Mindaugas Šunokas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Viliaus Gaigalaičio globos namai ir vėl priversti iš naujo ieškoti direktoriaus pavaduotojo. Konkursą laimėjęs buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šunokas šių pareigų užimti negali, nes tam būtinas politinis „atšalimas“.

 

 

„Mano atveju metai laiko nepraėjo dėl to politinio „atšalimo“, – priežastį, kodėl nebuvo pasirašyta darbo sutartis su įstaiga įvardijo M. Šunokas.

Pasiteiravus, ar prieš teikiant dokumentus, jis nežinojo, kad negali užimti pareigų dėl reikalavimo metus laiko neiti pareigų tose įstaigose, kurių veiklą kuravo, jis sakė: „Kai užpildžiau anketos duomenis, priėmė dokumentus, man net į galvą neatėjo, kad taip gali būti. Mano sprendimai tiesiogiai neturėjo kažkokios įtakos V. Gaigalaičio globos namams. Atėjo laiškas, kad galiu dalyvauti, atitinku ir sudalyvavau.“

M. Šunokas atviravo, kad dabar žvalgosi kito darbo.

„Tikriausiai reikės grįžti į verslą, tokia situacija, kad nelabai galiu valstybinėse įstaigose dalyvauti“, – situaciją komentavo buvęs Administracijos direktoriaus pavaduotojas.

V. Gaigalaičio globos namų direktorius Ginteris Harneris informavo, kad jau vyksta naujas konkursasdirektoriaus pavaduotojo bendriesiems ir ūkio reikalams pareigoms eiti. Pretendentai, pageidaujantys dalyvauti konkurse, dokumentus pateikti galėjo iki 2021 m. birželio 21 d.

Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo 15 straipsnis apibrėžia, kadasmuo, kuris eidamas šio įstatymo 2 straipsnio 5 dalyje nurodytas pareigas per paskutinius vienus darbo einant šias pareigas metus tiesiogiai rengė, svarstė ar priėmė sprendimus, susijusius su juridinio asmens (nepaisant jo teisinės formos ir nuosavybės) veiklos priežiūra ar kontrole, arba sprendimus, kuriais šiam juridiniam asmeniui buvo skirta lėšų iš Lietuvos Respublikos valstybės ar savivaldybių biudžetų ir pinigų fondų, ar kitus su turtu susijusius sprendimus, baigęs eiti šio įstatymo 2 straipsnio 5 dalyje nurodytas pareigas vienus metus negali eiti pareigų šiame straipsnyje nurodytame juridiniame asmenyje, jeigu kituose įstatymuose nenustatyta kitaip.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,