Mano Gargždai



Jaunieji Agluonėnų tyrinėtojai pažins savo kraštą

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Agluonėnų pagrindinės mokyklos nuotr. Agluonėnų pagrindinės mokyklos nuotr.

Agluonėnų pagrindinės mokyklos 5 klasės mokiniai dalyvauja projekte „Atgal į ateitį“. Tai sudėtinė projekto „Kuriame Respubliką“ dalis. „Atgal į ateitį“ –  vienas iš trijų Lietuvos mokykloms siūlomų nacionalinių projektų. Jis skirtas Lietuvos, kaip tėvynės – tėvų ir protėvių žemės – geresniam pažinimui ir supratimui. Penktokų tikslas – atrasti gyvą ryšį su savo gyvenama vietove, jos praeitimi ir naujai pažvelgti į kultūrinį bei istorinį krašto palikimą, jo žmones ir reikšmingas asmenybes.

 

Jaunieji Agluonėnų mokyklos tyrinėtojai neseniai lankėsi Agluonėnų etnografinėje sodyboje, kur susitiko su Gargždų krašto muziejaus filialo Agluonėnų etnografinės sodybos vadove Gabija Šutkute.

Šio susitikimo tikslas – iš naujo atrasti užmirštus ar mažiau žinomus Agluonėnų seniūnijos istorinius, kultūrinius bei gamtos paminklus. Vadovė Gabija papasakojo mums šios sodybos istoriją, pristatė, kaip čia gyveno senieji žmonės, kuo vertėsi ir t.t. Taip pat  priminė mūsų seniūnijos lankytinas, istorines vietas, nes dalyvaudami šiame projekte mes – jaunieji Agluonėnų pagrindinės mokyklos tyrinėtojai – rinksime medžiagą apie lankytinas, istorines vietas, pritaikysime jas turistų maršrutams, patys keliausime, šiuos maršrutus išmėginsime, juos pristatysime bendruomenei. 

 

Agluonėnų pagrindinės mokyklos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 437 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,