Mano Gargždai



Klaipėdos rajone varžėsi per 100 raitelių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Varžybų organizatorius Šarūnas Dužinas (pirmas iš kairės) su Sauliumi Petravičiumi, Inga Gailiuviene ir Saule Misevičiūte. Varžybų organizatorius Šarūnas Dužinas (pirmas iš kairės) su Sauliumi Petravičiumi, Inga Gailiuviene ir Saule Misevičiūte.

Klaipėdos rajone esančiame „Horsemarket“ žirgyne vyko žirgų konkūrų varžybos „Agrologistikos“ taurei laimėti. Nepaisant lietaus, renginys pasižymėjo dalyvių gausa – per 5 konkūrus įvyko net 180 startų.

 

„Pradėjus organizuoti varžybas, tikėjomės sulaukti aplinkinių žirgynų atstovų. Bet, artėjant varžybų dienai, sulaukėme dalyvių susidomėjimo iš visos Lietuvos“, – „Vakarų ekspresui“ pasakojo vienas iš varžybų organizatorių Šarūnas Dužinas.

Pasak jo, varžybos praskriejo labai smagiai ir labai greitai.

„Žvelgiant į dalyvių veidus, atrodė, kad lietus jiems visai netrukdė varžytis dėl taurių ir rėmėjų įsteigtų prizų. Pirmoji ir, tikimės, ne paskutinė „Agrologistikos“ taurė iškeliavo į Vilnių. Ją iškovojo Stasys Jasas su žirgu Sirija“, – pabrėžė Š. Dužinas.

Daugkartinis Lietuvos čempionas S. Jasas nepabūgo prasto oro ir įrodė savo pranašumą. Startuodamas paskutinis, sugebėjo aplenkti Aivarą Bataitį su žirgu Dobilu. Trečia vieta atiteko Smalininkų žirgyno atstovei Gaudenei Janavičiūtei su žirgu Bela.

 

Stasys Jasas – „Agrologistikos“ taurės nugalėtojas. Irinos Melimian nuotr.

 

Ketvirtoji vieta atiteko nugalėtojui S. Jasui, tik su kitu žirgu Quadro. Penktosios vietos prizas iškeliavo į Nemuno žirgyną Kostui Gaigalui su žirgu Candor.

Kitoje rungtyje nugalėtoju tapo ir „Rimgailės“ prizus gavo tas pats S. Jasas su žirgu Quadro.

Trečio konkūro „SIIN ArchStudio“ laurai atiteko Gabijai Jaremčiukaitei su žirgu Corrada.

Prizus įsteigusi Simona Pielikytė džiaugėsi iš arti išvydusi tokias gražias ir daug emocijų sukėlusias raitelių kovas.

„Renginys man labai patiko, nors oras buvo tikrai ne pats geriausias, bet nuotaikos jis tikrai negadino“, – sakė S. Pielikytė.

2 konkūro „Skortepas“ įsteigtą taurę laimėjo Palangos atstovė Saulė Jočytė su žirgu Rapyra Beira.

1 konkūro nugalėtoja tapo Elzė Mataitė su žirgu Rachele.

Pirmo konkūro prizininkai bus apdovanoti daiktiniais prizais, kitų konkūrų prizininkai – taurėmis ir piniginiais prizais.

2 konkūro piniginis prizas – 300 eurų, 3 konkūro – 350 eurų, 4 konkūro – 500 eurų, 5 konkūro – 1 000 eurų.

„Džiaugiuosi pavykusiomis varžybomis. Dalyviai varžėsi iki paskutinio starto. Labai smagu, kad per trumpą varžybų organizavimo laiką surinkome pajėgius dalyvius ne tik iš Klaipėdos rajono, bet ir Vilniaus, Šiaulių, Kauno, Jurbarko. Taip pat net su 4 žirgais atvyko dalyvė iš Latvijos. Dar kartą norėčiau padėkoti varžybų rėmėjams ir „Horsemarket“ bazės savininkui Laimondui Skieriui už suteiktą galimybę organizuoti varžybas vienoje geriausių bazių Lietuvoje. Tikiuosi, kad tai ne paskutinis kartas“, – sakė žirginio sporto entuziastas Š. Dužinas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 490 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,