Mano Gargždai



Vonios kambario įrengimas: nuo ko pradėti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Viskas turi prasidėti nuo to, ko jūs norite - vonios ar dušo. Kai šis klausimas bus išspręstas, galima susidėlioti visą tikslų vonios kambario planą bei pradėti jį įgyvendinti. Tiesa, net jeigu jūsų vonios kambarys nėra didelis, vis tiek neišvengsite planavimo, o šis gali būti net šiek tiek sudėtingesnis nei planuojant interjerą plačiai erdvei.

 

Koks stilius dominuos?

Įsikuriant vonios kambarį, dažniausiai, kitos namų erdvės jau būna įkurtos arba suprojektuotos. Tam, kad vonios kambarys neišsiskirtų, reikėtų jį planuoti pagal esamą namų stilių. Tiesa, jeigu jūsų vonios kambarys yra erdvus, galite pagalvoti ir apie „kitokį“ ar ekstravagantišką stilių, pavyzdžiui: vintažas, minimalizmas arba retro. Atrasti savitą stilių jums gali padėti panaršymas internete arba pasikonsultavimas su https://www.iris.lt/70-vonios, kuriame dirbantys vonios kambario specialistai suteiks jums pagalba su jūsų svajonių vonia. Pasirinkę norimas spalvas ir raštus, pagalvokite ar jie dera vienas su kitu - vertikalios linijos vizualiai aukština erdvę, o horizontalios - platina. Jeigu jums trūksta erdvės - blizgios, pastelinės ar šviesios grindys ir sienos padeda sukurti didesnės erdvės vaizdą.

Kokią įrangą pasirinkti, lems vonios kambario plotas, gyvenimo būdas, šeimos padėtis ir poreikiai. Iš anksto apgalvokite apie įrangą ir prietaisus, kurie jums bus reikalingi vonios kambaryje. Atkreipkite dėmesį ir į matmenis, kad vėliau nereikėtų keisti viso plano! Tiesa, viskas priklauso nuo vonios kambario dizaino: vienam užtenka paprastos apdailos ir jau visus baldus galima statyti, kitam reikalinga ištaiginga apdaila, kuri reikalauja laiko ir reikiamų medžiagų.

 

Santechnikos darbai - svarbu!

Dažnai susiduriama su problema, kai yra perkamas butas, kuriame jau yra atlikta dalinė apdaila. Tai reiškia, kad jau yra atvestas vamzdynas arba pasirenkamas santechnikas, kuris jungtis ir vamzdžius išvedžioja pagal jam įprastus būdus arba, kur jam atrodo patogiau. Šiais atvejais, namų savininkas ieško būdų, kaip viskas sutvarkyti, o sprendimo būdas atrodo taip: perkelti kanalizacijos ir vandentiekio įvadus (tai kainuoja labai brangiai) arba atrasti įranga, kuri tiktų esamai situacijai. Tam, kad išvengti stresinių situacijų, prieš įsigyjant namus (arba atliekant renovaciją) kuo atidžiau išnagrinėti vandentiekio ir kanalizacijos planą. Pagalvokite ir apie „gyvatuką“ (norint išskirtinio dizaino, gali netikti standartinė sistema). Na, ir susiraskite patikimus meistrus. Tai padaryti pavyks, paskaičius atsiliepimus apie tam tikras įmones bei pažiūrėjus į jų įvertinimus.

 

Kiti svarbūs aspektai

Jeigu pasirinkote pastatomas spinteles - rinkitės, kad jos būtų ant kojelių arba ratukų. Vonios kambario patalpa atrodys erdvi ir neužkimšta.

Į sienas įmontuoti maišytuvai ir vamzdynai, kuria plačios erdvės vaizdą.

Kuo daugiau natūralios šviesos (apšvietimo), tuo erdviau!

Mažuose vonios kambariuose, skalbyklės ir džiovyklės geriau nestatyti.

Rekomenduojama rinktis permatomas (skaidrias) dušo kabinas, nes šios tik platiną erdvę.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 80 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,