Mano Gargždai



Apžiūros-konkurso dalyviams – puikūs įvertinimai

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Kretingalės vaikų lopšelis-darželis. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Kretingalės vaikų lopšelis-darželis. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajone jau ketvirtą kartą išrinktos geriausiai edukacines erdves tvarkančios švietimo įstaigos. Ikimokyklinio ugdymo grupėje aukščiausi balai skirti Gargždų lopšeliui-darželiui „Saulutė“. Tarp bendrojo ugdymo mokyklų be konkurencijos apžiūros-konkurso laimėtoja pripažinta Vėžaičių pagrindinė mokykla.

 

Svarbus ne tik estetinis grožis

Švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamoje apžiūroje-konkurse kviečiamos dalyvauti visos ikimokyklinio, bendrojo lavinimo ir profesinio mokymo įstaigos. Pirmasis etapas vyksta Savivaldybėse, antrasis – nacionaliniu lygmeniu.

„Šia apžiūra-konkursu siekiama puoselėti aplinkos gražinimo ir kraštovaizdžio kūrimo tradicijas, skleisti gerąją patirtį. Vertinome ne tik teritorijos estetinį grožį, bet ir tai, kaip ji naudojama pagal vaikų ir pedagogų poreikius. Dėmesys buvo kreipiamas į aplinkos saugumą, statinių, želdinių, takų, vejos būklę ir priežiūrą, originalius sprendimus, paveldo išsaugojimą, darbuotojų, tėvų ir visos bendruomenės įtraukimą į aplinkos tvarkymo darbus, aplinkosauginių idėjų sklaidą. Komisija turėjo įvertinti ir tai, ar vidinės erdvės estetiškos, kūrybiškai pritaikytos edukacinėms reikmėms“, – sakė Švietimo įstaigų edukacinių erdvių apžiūros-konkurso komisijos pirmininkė Ligita Liutikienė.

 

Vertintos ir vidinės erdvės

Savivaldybei norą dalyvauti apžiūroje-konkurse pareiškė 5 ugdymo įstaigos – Vėžaičių pagrindinė mokykla ir 4 lopšeliai-darželiai.

„Deja, tik maža dalis ryžtasi dalyvauti šiame konkurse. Norėtųsi paraginti visų švietimo įstaigų bendruomenes kitąmet prisijungti. Lankydamiesi vaikų lopšeliuose-darželiuose, mokykloje turėjome progą pasidžiaugti gražiai, įdomiai, savitai sutvarkyta aplinka. Išties turime, ką parodyti“, – pabrėžė L. Liutikienė.

Apžiūros-konkurso komisijos narė, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė pažymėjo, kad anksčiau didžiausią dėmesį reikėdavo skirti teritorijos vertinimui, o šiais metais, pakoregavus nuostatus, teko įvertinti ir vidines erdves.

„Ikimokyklinės įstaigos, pareiškusios norą dalyvauti konkurse, buvo pasiruošusios puikiai, tad bet kuri iš jų galėjo atstovauti rajonui nacionaliniu lygmeniu. Gargždų lopšelį-darželį „Saulutė“ komisija nutarė deleguoti į antrąjį etapą, nes per šiuos mokslo metus pastebėtas didžiausias pokytis, kuriant vaikų žaidimų aikšteles. Kiekviena grupė turi vaistažolių bei daržovių lysves, pasodinta vaiskrūmių, dekoratyvinių medelių“, – rezultatus apibendrino I. Barbšienė.

 

Įteiks padėkos raštus

Visų dalyvavusių įstaigų atstovai bus apdovanoti Savivaldybės administracijos padėkos raštais. Į antrąjį, nacionalinį, etapą už sistemingą edukacinių erdvių gražinimą ir kraštovaizdžio kūrimo tradicijos puoselėjimą pateko Vėžaičių pagrindinė mokykla ir Gargždų lopšelis-darželis „Saulutė“ – už savito teritorijos tvarkymo stiliaus ieškojimą bei edukacinių erdvių sukūrimą. Komisijos sprendimu už kūrybingą veiklą skatinančių edukacinių erdvių kūrimą bus įteiktos padėkos Priekulės ir Kretingalės vaikų lopšeliams-darželiams, už sistemingą edukacinių erdvių gražinimo ir jų kūrimo tradicijos puoselėjimą – Gargždų lopšeliui-darželiui „Ąžuoliukas“. 

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 349 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,