Mano Gargždai



Šeštadienį – finalas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gerdos Muldarytės nuotr. Gerdos Muldarytės nuotr.

Šeštadienį 16 valandą Utenoje dėl LFF Taurės susigrums „Banga“ ir „Žalgiris“.

 

Taurės turnyras. Nors šis finalas bus jau 68-asis turnyro istorijoje, pilnaverčiu turnyru, kuriame dalyvauja visos pajėgiausios šalies futbolo komandos, taurės varžybos tapo tik atkūrus nepriklausomybę.

Per 24 nuo 1990 metų vykusius turnyrus net pusėje (12) finalų dalyvavo Vilniaus „Žalgiris“. Vilniečiai 7 kartus kėlė taurę virš galvos. Tai jie darė ir pastaruosius du kartus (2012 ir 2013 metais).

„Bangos“ pasiekimai taurės turnyre - kur kas kuklesni. Mūsų klubui tai bus antrasis finalas. 2011 metais gargždiškiai po atkaklios kovos 2:4 (po pratęsimo) nusileido Panevėžio „Ekranui“.

 

Komandų kelias iki finalo. Ir „Banga“, ir „Žalgiris“ kelionę link finalo pradėjo nuo aštuntfinalio. Gargždiškiai Tauragėje 2:0 įveikė vietos „Taurą“, o vilniečiai Klaipėdoje 2:1 palaužė „Atlantą“.

Ketvirtfinalyje abiems finalininkėms teko pasijaudinti. „Banga“ pirmąjį susitikimą su „Dainava“ pralaimėjo 1:2, o kelialapį į pusfinalį užsitikrino tik pasiekusi revanšą Gargžduose - 4:0.

„Žalgiris“ po pergalės 2:1 namuose prieš „Kruoją“ buvo atsidūręs ant prarajos krašto Pakruojyje, kai artėjant antrųjų rungtynių pagrindinio laiko pabaigai atsilikinėjo nuo varžvoų 0:1. Visgi įvarčiai 89 ir 92 minutėmis leido sostinės ekipai švęsti pergalę 2:1.

Pusfinalio barjerą kiek lengviau peržengė „Banga“. Pirmose rungtynėse 2:0 įveikę „Klaipėdos granitą“, antrose rungtynėse be didesnio vargo gargždiškiai pasiekė lygiąsias 1:1.

„Žalgiris“ 1:0 įveikė „Trakus“ varžovų aikštėje, o antrosiose rungtynėse komandos išsiskyrė taip ir nepelniusios įvarčio - 0:0.

 

Tarpusavio akistatos. Taurės turnyre „Banga“ ir „Žalgiris“ susitiko tris kartus (žaidė ketverias rungtynes). Tolimais 1998 metais abi komandos susitiko ketvirtfinalyje - abu kartus laimėjo „Žalgiris“ (0:2 ir 0:6). Kiti du susitikimai buvo kur kas atkaklesni. 2010 metais Vilniuje vykusiame šešiolikfinalyje komandoms nepakako ne tik pagrindinio laiko ir pratęsimo (2:2), bet teko mušti ir vienuolikos metrų baudinius. Serijoje sėkmė (3:2) lydėjo „Bangą“. Burtai ekipas dar kartą suporavo jau kitame sezone. Vilniuje vykęs ketvirtfinalis taip pat baigėsi baudinių serija (0:0 po pratęsimo), kurią jau laimėjo „Žalgiris“ (5:4).

 

Taurės varžybų reglamentas. Jei pagrindinis finalo laikas baigsis lygiosiomis, rungtynės bus pratęsiamos (2 kėliniai po 15 minučių). Jei ir po pratęsimo švieslentėje dega lygus rezultatas, mušami 11 metrų baudiniai.

Paprastai taurės finalai pasižymi itin atkaklia kova. Tik keletas dvikovų baigėsi didesniu nei vieno įvarčio skirtumu, o 9 kartus iš 24 (nuo 1990 metų) finale buvo žaidžiamas pratęsimas. Penkis kartus net ir pratęsimo nepakako - buvo mušami baudiniai.

Pastaruosius tris kartus finalai tęsėsi 120 minučių, o „Žalgiris“ abejas pergales pasiekė tik po vienuolikos metrų baudinių serijos. 

 

Portalo www.mano-gargzdai.lt skaitytojų nuomone, Taurės trofėjumi džiaugsis „Banga“. Atsakyti į klausimą dar galite portalo dešinėje pusėje esančioje apklausos formoje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,