Mano Gargždai



Gargždiškis – Lietuvos jaunių šachmatų pirmenybių prizininkas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Mantas Pilipuitis (pirmas iš dešinės) – Lietuvos jaunučių greitųjų šachmatų pirmenybių bronzos medalio laimėtojas. J.Sidabro nuotr. Mantas Pilipuitis (pirmas iš dešinės) – Lietuvos jaunučių greitųjų šachmatų pirmenybių bronzos medalio laimėtojas. J.Sidabro nuotr.

2014 m. gegužės 10-11 dienomis Dubingiuose (Molėtų raj.) vyko visų amžiaus grupių Lietuvos vaikų-jaunučių-jaunių greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ pirmenybės. Gargždų sporto mokykla į jas delegavo 9  savo ugdytinius.

Pirmąją varžybų dieną vyko BM10, BM14 ir BM18 amžių grupių Lietuvos „Žaibo“ pirmenybės.  BM14 grupėje startavo 6 mūsų rajono atstovai: Rokas Liutvinas, Antanas Žvinklys, Mantas Pilipuitis, Titas Jonauskis, Mantas Kerpė ir Danielius Raudys. Šioje  grupėje kovėsi 61 jaunasis šachmatininkas. Geriausiai iš mūsiškių čia pasirodė A.Žvinklys (6 taškai iš 9 galimų, 11 vieta), M.Pilipuitis (5,5 taško, 16 vieta) ir R.Liutvinas (5 taškai, 25 vieta). Kitiems trims sekėsi kiek sunkiau, tad jie liko turnyrinės lentelės antroje pusėje. BM18 grupėje tarp 26 dalyvių turėjome 3 saviškius - Lauryną Liutviną, Lauryną Alekną ir Vytautą Poškų. Geriausiai pasirodęs L.Alekna surinko 5 taškus iš 9 galimų ir iškovojo 10 vietą.

Antrąją dieną buvo kovojama dėl Lietuvos greitųjų šachmatų aukščiausių apdovanojimų. B18 grupėje kovojęs L.Alekna liko 12-tas tarp 17 dalyvių, B16 grupėje V.Poškus 13-tas, o L.Liutvinas 6-tas taip pat tarp septyniolikos dalyvių. Laurynas Liutvinas paskutiniame ture net turėjo galimybių pakovoti dėl prizinės vietos, deja pralaimėjo ir liko šalia nugalėtojų pakylos.

Penkis savo atstovus tarp 38 dalyvių turėjome (B14) grupėje. Geriausiai pasirodė Antanas Žvinklys (4,5 taško iš 8 galimų, 14 vieta). R.Liutvinas ir T.Jonauskis surinko po 4 taškus ir  liko atitinkamai 17-toje ir 22-toje vietose. M.Kerpės ir D.Raudžio rezultatas – po 3,5 taško, atitinkamai 27 ir 28 vietos.

Daugiausiai vilčių buvo dėta į B12 grupėje kovojusį Mantą Pilipuitį. Ir jis neapvylė. Varžybų starte pralaimėjęs vieną labai svarbią partiją, po to Mantas iškovojo 6 pergales iš eilės ir sugebėjo pakilti net į antrąją  vietą tarp 62 dalyvių. Paskutiniame ture turėdamas slaptų vilčių tapti čempionu, Mantas rizikavo ir ... pralaimėjo. Bet surinktų taškų užteko, kad jis iškovotų Lietuvos pirmenybių bronzos medalį. Beje, tai jau antrasis Gargždų „Minijos“ progimnazijos šeštoko Manto Pilipuičio medalis Lietuvos pirmenybėse.

 

Ričardo Liutvino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 135 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,