Mano Gargždai



„Spartakas“ – rajono čempionai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 I lygos krepšinio nugalėtojai „Spartakas“ ir Sporto centro direktorius V. Liutikas. Monikos Sutkutės nuotr. I lygos krepšinio nugalėtojai „Spartakas“ ir Sporto centro direktorius V. Liutikas. Monikos Sutkutės nuotr.

Šių metų rajono I lygos krepšinio pirmenybėse startavo 10 komandų. Šešios komandos įgijo teisę žaisti pasibaigus „Bangos“ laikraščio taurės varžyboms, dar keturios komandos paaiškėjo pasibaigus rajono II lygos krepšinio pirmenybėms.

Tai „Spartakas“ (vadovas A.Žilius), „Agluona-Simuva“ (vadovas L.Vadopalas), „Stumbras“ (vadovas N.Šunokas), „Gargždų pramogos–Taškas“ (vadovas A.Linkauskas ir M.Bieliauskas), „Hidrostatyba“ (vadovas A.Butkus), „Izotech“ (vadovas M.Ševeliovas), „Varlė.lt“ (vadovas T.Dirgėlas), Plikių „Buivolai“ (vadovas A.Mikaloinis), „Faraonai“ (vadovas R. Sireikis), „VMS transportas“ (vadovas M. Srėbalius).

Sužaidus vieno rato sistema I-VIII vietas užėmusios komandos įgijo teisę žaisti atkrintamosiose varžybose, o devintą ir dešimtą vietą užėmusioms komandoms šių metų pirmenybės baigėsi po pirmo etapo.

Tad ketvirtfinalyje susitiko: „Agluona-Simuva“ (I vieta) – „Faraonai“ (VIII vieta) 91-72; „Spartakas“ (II vieta) –„Izotech“ (VII vieta) 103-61; Plikių „Buivolai“ (III vieta) – „Stumbras“ (VI vieta) 64-82; „Hidrostatyba“ (IV vieta) – „Gargždų Pramogos–Taškas“ (V vieta) 93-89. Ketvirtfinalio susitikimuose didelių staigmenų nebuvo. Aukštesnę vietą turnyrinėje lentelėje užėmusios komandos įveikė žemesnę vietą užėmusias ekipas. Tik „Stumbras“ užėmęs VI vietą nugalėjo Plikių „Buivolus“, kurie buvo likę treti. Didžiausią susidomėjimą kėlė ketvirtfinalio mačas tarp greta esančių komandų „Gargždų pramogos-Taškas“ ir „Hidrostatyba“. Kaip ir buvo laukta, rungtynės vyko taškas į tašką, kol tik pačioje rungtynių pabaigoje jaunai „Hidrostatybos“ komandai keturių taškų persvara pavyko palaužti labiau patyrusią „Gargždų pramogų-Taško“ komandą. Po šio etapo į pusfinalį iškopė „Agluonos-Simuvos“, „Spartako“, „Hidrostatybos“ ir „Stumbro“ ekipos. „Agluona-Simuva“ nugalėjo „Hidrostatybą“ rezultatu 94-58, o „Spartakas“ įveikė „Stumbrą“ rezultatu 86-57.

Rungtynėse dėl III vietos susitiko „Stumbro“ ir „Hidrostatybos“ komandos. Nuo pat pirmų minučių užvirė tikra kova, pirmavo tai viena, tai kita komanda. Rungtynių įtampą vis augo, intriga išliko iki pat paskutinių sekundžių, kol galų gale patyrusiai „Stumbro“ komandai pavyko išplėšti pergalę iš jaunųjų „Hidrostatybos“ krepšininkų rezultatu 91-87. Rungtynių baigtį taip pat nulėmė tai, kad net keturi „Hidrostatybos“ startinio penketo žaidėjai buvo priversti palikti aikštelę dėl 5 pražangų limito išnaudojimo.

Pirmenybių finale susitiko dvi pajėgiausios rajono komandos – „Spartakas“ ir „Agluona-Simuva“. Susitikimą geriau pradėjo „Spartako“ krepšininkai, jie kontroliavo rungtynių eigą ir pelnytai nugalėjo rezultatu 82-68. Tad sidabras atiteko „Agluonos-Simuvos“ komandai. 2014 m. rajono čempionais tapo „Spartako“ komanda, kurioje žaidė A.Žilius, V.Paulauskas, R.Jonelis, A.Ramanauskas, A.Mockus, Ž.Pareigis, S.Sakalas, Ž.Beržanskis, M.Sausdargis, D.Uselis ir M.Mažonas. Komandos buvo apdovanotos taurėmis, medaliais ir diplomais.

Sporto centras dėkoja komandoms už dalyvavimą rajono krepšinio pirmenybėse, finalinių varžybų teisėjams A.Galinskui ir G.Petrušinui, rungtynių sekretorėms E.Leksytei ir G.Kneitaitei, taip pat finalinių varžybų pertraukos metu savo gamybos lėktuvu visus džiuginusiam jaunajam modeliuotojui – sklandytojui Mindaugui Grimaliui.

 

Monikos Sutkutės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 336 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,