Mano Gargždai



Kitą savaitę į kino teatrą kvies Vilniaus trumpųjų filmų festivalis: Gargžduose – net 4 programos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
filmshorts.lt nuotraukų koliažas filmshorts.lt nuotraukų koliažas

Sausio 12–18 dienomis kino renginių sezoną pradedantis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis žiūrovams pristatys 16 programų, iš kurių keturias rodys ir Gargždų „Minijos“ kino teatre.

 

Gargžduose sausio 14–16 dienomis bus galima pamatyti šias trumpųjų filmų programas:

 

Sausio 13 d. ketvirtadienį – IŠSIILGĘ MEILĖS

Sakoma, jog žmonėms, linkusiems greitai susinervinti, trūksta meilės. Tačiau meilės, vienokia ar kitokia forma, mums trūksta nuolat. Filmuose atsiskleidžia meilė, reikalaujanti kantrybės, pasiaukojimo, tikėjimo laiminga pabaiga, o kartais – tiesiog didesnės mūsų pačių fantazijos. Meilė artimui, geriausiam draugui, laukinei vilkei ir tai – tik kelios istorijos, kurias pamatysite šioje programoje.

Programos trukmė: 92 min.

Cenzas: N-13

Lu Kaimynas – Septyniolikmetis Vladimiras slapčia įsimylėjęs savo kaimynę Lu. Kai ji nusprendžia išsikraustyti pas dešimčia metų vyresnį vaikiną, Vladimiras bando nugalėti savo pavydą ir jai padėti.

SesėsAlegorinė pasaka apie tai, kaip sunku paleisti mylimą žmogų. Joje maža mergaitė rūpinasi dykroje įkalinta milžine seserim.

Besaikė meilė – Privatus detektyvas Briuselyje gauna užsakymą sekti vyrą, kurio žmona įtaria, kad šis sostinėje turi meilužę. Į tyrimą netikėtai įsiveržus klientei, seklys atsiduria už savo komforto zonos ribų.

Naya. Miškas turi tūkstantį akių – Stebima mokslininkų, vilkė Naya iš gimtosios Vokietijos per Nyderlandus keliauja į Belgiją. Vilkė tampa vis žinomesnė ir matomesnė. Palaipsniui šis dėmesys tampa pavojingas ne tik jos laisvei, bet ir gyvybei.

Meilės istorijos pakeliui – 36-erių taksistė Lili bando išsaugoti savo santuoką su žveju mėgėju Daniu. Vežiodama klientus ji susiduria su keliomis visai kitokiomis meilės istorijomis.

Filmshorts.lt nuotraukos

 

Sausio 14 d. penktadienį – KAS ČIA JUOKINGO?

Gerą komediją visi įsivaizduoja skirtingai: vieni juokiasi iš šmaikščių dialogų, kiti iš nejaukių situacijų, kuriose atsiduria filmo veikėjai. Vieniems patinka juoktis garsiai, kitiems pakanka keletą kartų nusišypsoti. Vieni juokiasi iš veikėjo ištartų žodžių, kiti iš tylos, sekančios po jų. Vieniems komedija – tai poilsis. Kitiems – sunkus ir alinantis darbas. Šiais metais į programą atrinkti penki filmai naudoja skirtingus komedijų žanrus skirtingai kalbėdami apie žmonių skirtumus.

Programos trukmė: 80 min.

Cenzas: N-16

Komitetas – Trys delegatai iš Švedijos, Norvegijos ir Suomijos susitinka Laplandijoje nutarti, koks meno kūrinys stovės vietoje, kur susikerta trijų valstybių sienos. Tačiau komiteto nuostabai, menininkas vietoj skulptūros pristato savitą „Šiaurinio šokio“ interpretaciją.

Kolegos – Meistrai Ulis ir Didi savo dirbtuvėse gamina svastika. Idiliškos gamtos ir ramybės apsuptyje jie šnekučiuojasi apie keistus atvykėlius jų kaime.

Pasažas – Išpūtęs akis ir žado netekęs Filas sprunka nuo pagonių sektos, vis patekdamas į naują bėdą. Persekiotojai mina jam ant kulnų. Šios gaudynės aprėpia visą pasaulį.

Apfelmus – Du uniformuoti sargybiniai pasirodo besą bestuburiai, o tuo tarpu gyvūnai filosofuoja svarbiomis egzistencinėmis temomis. Staiga išaiškėja visų esminių problemų sprendimas: tereikia nuplauti, nulupti, supjaustyti ir sumalti. Obuolį.

Atsiprašau, aš ieškau stalo teniso kambario ir savo merginos – Filmas apie porą poilsio namuose, kur mergina pradingsta, o vaikinas nelabai supranta, ar ieško jos, ar savęs. Keistame Alpių kurorto pasaulyje Aronas atverčia naują lapą savo gyvenime.

Filmshorts.lt nuotraukos

 

Sausio 15 d. šeštadienį – SCENOS IŠ ŠEIMYNINIO GYVENIMO

Šeimos ir artimųjų santykiai mūsų gyvenime yra neišvengiami, kai kurie artimi, kai kurie tolimi, tačiau niekuomet nepakeičiami. Dokumentinis, vaidybinis ir eksperimentinis filmai, iš skirtingų kampų keliantys klausimus apie vaikų ir tėvų pasirinkimus, giminės praeities ryšius, nagrinėjantys kultūrinius skirtumus ir netgi komiškai pažvelgiantys į kasdienes šeimyninio gyvenimo situacijas.

Programos trukmė: 87 min.

Cenzas: N-13

Lėlė – Pasitaręs su giminaičiais, tėvas nusprendžia ištekinti savo 14-metę dukrą. Skirtingų nuomonių nestokojanti šeima pateikia savus tokio sprendimo vertinimus.

Kvietimas – 2008-ųjų vasarą aštuonmetis berniukas aplanko Honkonge gyvenantį tėvą ir gauna nuolatinio gyventojo dokumentus. Į viešnagės pabaigą abiem darosi vis sunkiau ištarti, ko jie nori vienas iš kito.

Bumpt – Flo išvyksta į Marakešą komandiruotei, o Tomas lieka prižiūrėti jų penkiametį sūnų Semą. Flo palieka darbų sąrašą, tačiau Tomas vis tiek pamiršta Semo gitaros pamoką. Sulaukęs tūžmingo Flo skambučio, Tomas čiumpa Semą, sėda į mašiną, šauna iš garažo ir… BUMPT! Tomas kažką sutraiškė.

Natiurmortas – Freudas žodžiu „unheimlich“ įvardino tą keistą jausmą, kai tai, kas svetima, mums rodosi pažįstama, o pažįstama pasidaro svetima. Anūkė sužino, jog močiutės praeitis visai kitokia, nei jai buvo pasakota. Ar gali būti, kad karo metu moralė nublanksta prieš išlikimą.

Aš tau neaiškinu, aš tik sakau – Zrinka kelioms dienoms atvyksta į gimtinę ieškoti lokacijų filmavimui ir apsistoja pas savo mamą Tanją. Pastebėjusi, kad Tanja elgiasi keistai, Zrinka pasiūlo keliauti kartu, tikėdamasi išsikalbėti. Galiausiai Tanja pratrūksta ir tai padeda joms vėl suartėti.

Filmshorts.lt nuotraukos

 

Sausio 16 d. sekmadienį – ANIMACINIAI NUOTYKIAI

Trumpųjų animacinių filmų programoje vaikams istorijas pasakos įvairiausi personažai – nuo susirūpinusio paukštelio, nuotykius mėgstančio pelėdžiuko ir įsimylėjusio šunelio iki bendrauti trokštančio diktofono, apie greitį svajojančio vežimėlio ir pamokų (ne)praleidžiančio monstriuko. Ši programa buvo kruopščiai sudaroma bendradarbiaujant su Pietų Italijoje vykstančiu „La Guarimba“ festivaliu, o filmų geografija driekiasi nuo JAV iki Pietų Korėjos.

Programos trukmė: 58 min.

Cenzas: 6-9 m. vaikams.

Paukštelis ir bitutės – Pavasaris miške. Aukštame kleve paukštelis prižiūri pirmuosius prasiskleidusius medžio žiedus. Bet šiais žiedais susidomėjusios ne tik draugiškos bitės… Medžio šešėlyje slepiasi gudruolė raudonoji lapė ir laukia šanso priartėti. Kas įvyks susitikus paukšteliui, bitei ir lapei?

Lapelis – Milžinas jūrininkas iš mažos mergaitės gauna mielą dovaną – nukritusį rudeninį medžio lapą. Ši dovana jam akimirksniu primena namus. Kiek laiko jis išbuvo jūroje, kiek laiko buvo išvykęs? Jūreivį nuneša prisiminimų ir svajų banga. Ar ras ten kažką, ką seniai paliko?

Kirsti liniją – Vežimėlis svajoja vieną dieną tapti tokiu pat greitu kaip lenktyninis automobilis. Vieną naktį jis nusprendžia ligoninės koridoriuje surengti savo lenktynes. Ar pavyks vežimėliui įgyvendinti savo svajonę?

Pelėdžiukas Olis – Vidury triukšmingo miesto yra rami vietelė – nedidelis uždaras ir betono džiunglėse pamirštas parkas. Čia gyvena ir nuotykius patiria pelėdžiukas Olis ir jo draugai – gandras, varlytė ir penki paukšteliai, o jų mažose istorijose kalbama apie svarbius dalykus: atradimus, draugystes, vienatvę, smulkmenų svarbą. Jei nori pažinti Olį ir jo draugus, geriausia čia apsilankyti nakčiai atėjus, visiems sumigus. Visiems, išskyrus žvalius Olį ir jo draugus, kuriems užteks jėgų dar vienam nuotykiui.

Pieno baras – Kasdien po pamokų meškiukas Mikas su vovere Sonata ir katinu Gabrieliumi susitinka Pieno bare. Nors auga visiškai skirtingose šeimose, tai jiems netrukdo draugauti. Vieną dieną Pieno bare jie atranda nuotrauką su į Miką be galo panašiu meškinu, bandelių valgymo čempionu. Galbūt tai Miko tėtis? „Pieno baras“ nuotaikingas animacinis filmas visai šeimai apie nuoširdumą ir tikrus draugus.

Padykę degtukai – Degtukų dėžutėje beliko vienas degtukas. Kiekvienoje ciklo „Padykę degtukai“ serijoje jis strykteli iš dėžutės ir leidžiasi į platų pasaulį, kur jo laukia nesibaigiantys nuotykiai, sužadinantys kiekvieno žiūrovo fantaziją. Šioje serijoje degtukas randa futbolo kamuolį…

Svarbus įrašas – Apleistoje palėpėje gyvena robotukas-diktofonas. Kartą ant palangės nutūpia paukštelis ir diktofonas iš paskutiniųjų stengiasi su juo užmegzti ryšį. Norėdamas ką nors pasakyti, jis paleidžia įrašą, tačiau siaubingas turinys nugąsdina abu – tiek robotuką, tiek paukštuką. Kol dar nesibaigė baterija, diktofonas skuba prisišaukti paukštelį ir „savo balsą“ pakeisti jo giesme.

Būk didelis – Mažytis monstriukas vardu Giomden vis vargsta bandydamas įrodyti, kad nepraleidžia pamokų.

Karštas šuo – Vienišas šuo įsimyli šunytę. Dabar šunėkas pasiryžęs bet kam, kad tik ją pakerėtų!

Ateiviai ūkyje – Apvalus ateivis netikėtai nusileidžia žemiečio ūkininko kieme.

Filmshorts.lt nuotraukos

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 466 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,