Mano Gargždai



Naujas istorijos puslapis: gargždiškiai – Baltijos tinklinio lygos finalo ketverte!

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Amber Volley feisbuko nuotr. Amber Volley feisbuko nuotr.

Daugkartiniai Lietuvos tinklinio čempionai Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkai pademonstravo neeilinį charakterį, vieningumą ir kovą – ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje rezultatu 3:2 (22:25, 25:18, 25:22, 21:25, 15:12) palaužė praėjusių metų Baltijos lygos čempionę Talino „Selver“ (Estija) ekipą, laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2:0 ir iškovojo kelialapį į finalo ketverto varžybas.

 

„Kova buvo išties neeilinė – vyrai kovėsi dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno aikštės centimetro, krito ant žemės, aukojosi, tiesiog buvo gražu stebėti tokį nusiteikimą ir kovingumą. Perkeltine prasme pasakyčiau, kad buvo tokia kova, kur taškėsi kraujai. Kovojome lyg už Tėvynę“, – „Vakarų ekspresui“ teigė „Amber-Arlangos“ klubo prezidentas Salvijus Paškaskas.

 

Sužlugdė estų svajonę

Prieš savaitę pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes Gargžduose „Amber-Arlanga“ laimėjo sausu rezultatu 3:0.

Atsakomosiose rungtynėse estai jau buvo pikti ir žūtbūt norėjo atsirevanšuoti, tačiau gargždiškiai estų svajones sužlugdė ir eliminavo čempionus iš tolimesnės kovos dėl trofėjaus.

Estijoje vykusiose rungtynėse nugalėtojams 24 taškus pelnė Daumantas Katinas, 17 – Andrejus Čmirovas, 13 – Artūras Vincėlovičius, 10 – Viktoras Ščekaliukas.

Reguliariajame sezone „Selver“ buvo ketvirta, o „Amber-Arlanga“ – penkta.

Tiek klubo prezidentas, tiek komandos treneris pripažino, kad ši istorinė pergalė yra labai svarbi visam Lietuvos tinkliniui.

„Žinoma, kad tai kažką pakeis. Žmonės Lietuvoje dabar ryškiau matys tinklinį ir tai, kad viskas įmanoma. Tikiuosi, kad tai prisidės prie Lietuvos rinktinių atgaivinimo“, – sakė komandos treneris Austris Štals.

Kitą savaitgalį „Amber-Arlanga“ žais finalo ketverte Tartu (Estija). Pusfinalyje Gargždų klubas susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoja ir turnyro favorite Tartu „Bigbank“ (Estija) ekipa.

A. Štals prisipažįsta, kad Tartu komanda yra puikiai sukomplektuota, bet jis su savo auklėtiniais žada mesti jiems rimtą iššūkį.

Kitame pusfinalyje susitiks dvi Estijos komandos – Talino „TalTech“ ir „Parnu VK“.

„Savo tikslą, kuris prieš sezoną daugeliui atrodė nerealus – patekti į finalo ketvertą – įvykdėme. Didžiuojuosi vyrais. Dabar jau įtampa nuo vyrų pečių turėtų nukristi ir galės žaisti nesusikaustę, savo malonumui. Galbūt varžovus daugiau slėgs įtampa, nes jie laikomi favoritais, o mes galėsime mėgautis žaidimu. Jokiu būdu nežadame nuleisti rankų – tikslas pasirodyti kuo geriau ir bandyti pakovoti dėl trofėjaus“, – „Vakarų ekspresui“ sakė S. Paškauskas.

 

Komandos atsiradimo istorija

Ši daugkartinė Lietuvos čempionų ir Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės nugalėtojų komanda buvo suburta 2017 metais. Tuomet ji vadinosi „Amber Queen“ ir gynė Klaipėdos miesto garbę

Nuo 2020 metų komandos pavadinimas pasikeitė į „Amber-Arlanga“ ir ji ėmė treniruotis bei žaisti rungtynes Gargžduose puikiai pritaikytoje sporto salėje.

S. Paškauskas pabrėžė, kad prie to, kad mūsų regione pagaliau atsirastų aukščiausiosios tinklinio lygos komanda, daug prisidėjo tuometinis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

„Pasidalinau mintimis apie šią idėją. S. Budinas, aktyviai besidomintis ir nuolat besirūpinantis sportu, suprato šią idėją ir palaikė. Tai mane paskatino žengti tolesnius žingsnius: ieškoti rėmėjų, burti komandą. Štai dabar turime šių gražių tinklininkų būrį, kurie atstovauja ne tik Vakarų regionui, bet ir visai Lietuvai“, – pasidžiaugė S. Paškauskas.

Daugelis tinklinio specialistų pripažįsta, kad šios komandos atsiradimas ir skambios pergalės – didelė paspirtis vaikams ir jaunimui.

„Tai itin gerai ne tik dėl tinklinio progreso, bet ir jaunosios kartos skatinimo. Vaikai gali iš arti matyti aukšto lygio žaidėjus, iš jų pasimokyti. Tai skatina ir šios sporto šakos didesnį susidomėjimą. Juk talentai išgryninami per masiškumą“, – pabrėžė S. Paškauskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 122 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,