Mano Gargždai



Pagrindiniai toršerų išskirtinumai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Toršeras arba dar kitaip – pastatomas grindų šviestuvas – tai viena išskirtiniausių interjero detalių, kurios nebūtina derinti su kitais kambario šviestuvais. Žavinga tai, kad jis gali atrodyti visiškai išskirtinai arba su kitais turėti tik tam tikrų bendrų detalių. Tai šviestuvas, tinkantis tiek svetainėje, tiek miegamajame, vaikų ar darbo kambariuose.

 

Šie šviestuvai pagal paskirtį gali būti tiksliniai, akcentiniai ar dekoratyvūs, todėl labai svarbu pasirinkti teisingai. Jie gaminami pačių įvairiausių formų ir spalvų ir iš pačių įvairiausių medžiagų – audinio, plastiko, stiklo, krištolo ar nerūdijančio plieno. Jų platų asortimentą galite rasti lempa.lt svetainėje.

 

Skirtingų apšvietimo tipų kūrimas pastatomo šviestuvo pagalba

Siekiant sukurti tikslinį apšvietimą tam tikrai zonai, pavyzdžiui, knygos skaitymui ar įvairiems rankdarbiams, reikėtų rinktis šviestuvus, kurių konstrukcinės savybės leistų keisti šviesos kryptį. Be to, tokio šviestuvo pagrindinis šviesos srautas turi būti nukreiptas žemyn. Tokio tipo nedideli iš abiejų lovos pusių pastatyti toršerai miegamajame gali puikiai atstoti stalinius šviestuvus.

Nors toršerų pagalba retai kuriamas akcentinis apšvietimas, šiam apšvietimui reikėtų šviesos srautą akcentuoti tam tikra kryptimi. Dažniausiai ši kryptis yra nukreipta aukštyn, siekiant apšviesti tam tikrą dekoraciją ar paveikslą, esantį virš šviestuvo. Taip pat toks šviestuvas padeda sukurti aukštesnių lubų pojūtį.

O štai norint sukurti tiesiog malonią šiltą aplinką vakaro jaukumui, reikėtų rinktis šviesą sklaidantį šviestuvo gaubtą, kuris gerai praleidžia ir paskirsto šviesą.

 

Sukurkite arba pabrėžkite interjero kuriamą stilių

Kaip jau buvo paminėta, pastatomi šviestuvai nereikalauja derinimo prie kitų šviestuvų, tačiau prie interjero stiliaus jų derinimas yra privalomas. Galite rinktis akį traukiantį išskirtinio dizaino toršerą, kuris būtų pagrindinis kambario akcentas.

Arkiniai šviestuvai su lenktu stovu puikiai tinka minimalistinio stiliaus interjere. Prabangaus neobaroko interjerui puikiai tinka spindinčio krištolo ar skaidraus stiklo detalės su baltos, pilkos ar sidabro spalvų atspalviais. O štai klasikiniame interjere tinka visi šviestuvų dizainai, kuriuose dominuoja prie interjero pritaikyti audiniai, kutai, karoliukai ir siuvinėtos detalės.

Kai kuriais atvejais verta nepabijoti ir neįprastų sprendimų. Pavyzdžiui, klasikinio toršero panaudojimas moderniame interjere kartais gali būti netikėtas, bet gana įdomus sprendimas.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 143 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,