Mano Gargždai



Garažo, varstomų ir slenkamų vartų automatika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Daugelis žmonių garažo ir kiemo vartus įvardija, kaip vieną iš reikšmingiausių namo komponentų ir jų įrengimui skiria didelį dėmesį. Priklausomai nuo to, koks yra sklypo ar įvažiavimo į kiemą išplanavimas, kiemo vartai gali būti varstomi arba slenkantys. Tuo tarpu garažo vartai paprastai būna pakeliami, tačiau išskirtinais atvejais (kai trūksta aukščio) gali būti taip pat nustumiami į šoną.

 

Taigi, montuojant vartus, visų pirma reikalinga įvertinti visas aplinkybes ir pasirinkti tokį vartų tipą, kuris geriausiai atliepia individualius poreikius. Atsižvelgiant į vartų tipą bei jų paskirtį, pritaikoma atitinkama vartų automatika, kurios kaina skiriasi, priklausomai nuo techninių parametrų.

 

Kas svarbu, renkantis garažo vartų automatiką?

Garažo vartai gali būti naudojami buitiniais tikslais arba pramoniniais. Tokiu atveju būtina tinkamai pasirinkti jiems vartų automatiką. Reikia atkreipti dėmesį, kad pramoniniai vartai paprastai būna didesnių išmatavimų ir eksploatuojami intensyviau nei namų garažo vartai. Todėl ir automatika jiems privalo būti parinkta atitinkama.

Renkantis automatiką pramoniniams garažo vartams, būtina atkreipti dėmesį į garažo vartų svorį, jų dydį, taip pat įvertinti naudojimo intensyvumą. Pagal tai pasirinkti tinkamos galios ir kitų parametrų automatiką. Šiuo atveju didelį dėmesį reikėtų skirti vartų techninėms charakteristikoms ir jų komplektuojančioms detalėms, geriausia, kad detalės būtų pagamintos iš aukštos kokybės plieno. Nereikėtų rizikuoti renkantis įrangą su plastikinėmis komplektuojančiomis detalėmis.

Buitinių vartų naudojimo intensyvumas yra kur kas mažesnis. Tačiau nereiškia, kad jų pasirinkimui reikėtų skirti mažesnį dėmesį. Nuo vartų automatikos pasirinkimo priklausys, ar šie vartai jums tarnaus kone visą gyvenimą, ar po kurio laiko teks vėl į juos investuoti. Didesnės pradinės investicijos dažnai būna mažesnės lyginant su tomis, kurių prireikia papildomai keičiant ar taisant senų vartų automatiką.

 

Kaip pasirinkti kiemo vartų automatiką?

Kaip jau minėjome, vartų automatika yra skirtinga atveriamiems ir slenkamiems vartams. Varstomų vartų automatika paprastai pritaikoma atsižvelgiant į vartų varčios plotį, o slenkamų – į vartų svorį. Čia svarbu tinkama galia, atsivėrimo kampas, greitis ir, žinoma, darbinė įrangos temperatūra.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 340 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,