Mano Gargždai



Klaipėdos rajono savivaldybė informuoja apie svarbiausius vasario mėnesio įvykius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Žengtas svarbus žingsnis: pasirašyta sutartis dėl Endriejavo kultūros namų statybos

Endriejaviškiai turės savo kultūros erdvę – šią savaitę su UAB „Pamario restauratorius“ pasirašyta sutartis dėl Endriejavo kultūros namų statybos. Iškils ne tik naujas pastatas su patalpomis, pritaikytomis kultūrinei ir bibliotekos veiklai, bet ir bus sutvarkyta aplinka.

Daugybę metų tinkamos erdvės kultūrinei veiklai neturėję endriejaviškiai jau greitai stebės, kaip kyla naujo pastato sienos ir galės planuoti repeticijas, koncertus, įvairius bendruomenės susibūrimus. Nors su šiuo objektu būta įvairių nesklandumų, minčių atsisakyti pastato statybos niekada nebuvo. Dalinantis šia džiugia žinia už kantrybę norime padėkoti ir Endriejavo seniūnijos gyventojams. Tikimės, kad su nauju rangovu bendrausime ir bendradarbiausime sėkmingai, o jeigu ir kils klausimų, jie bus sprendžiami greitai ir konstruktyviai.

Statant pastatą keisis ir aplinka: bus perklojami esami pėsčiųjų takai, įrengiami laiptai, suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovas, bus paženklintos automobilių stovėjimo vietos, numatant vietas neįgaliesiems, įrengiamas teritorijos apšvietimas, buitinių atliekų ir atliekų rūšiavimo konteinerių stoginė.

Sutarties vertė – daugiau nei 970 tūkst. eurų, trukmė – 16 mėnesių. Darbus atliks UAB „Pamario restauratorius“.

Projektuotojų iliustr.

 

Jokšų tilto restauravimui – Kultūros ministerijos finansavimas

Jokšų tilto restauravimui Kultūros ministerija skyrė 118 tūkst. eurų Galimybė gauti finansavimą atsirado po Savivaldybės diskusijų su ministerija ir prašymų į prioritetus įtraukti ir Mažosios Lietuvos techninį paveldą.

Pagal Kultūros ministro įsakymu patvirtintą Nekilnojamųjų kultūros vertybių tvarkybos darbų (paveldotvarkos) finansavimo 2022–2024 metų programą Jokšų tilto restauravimui 2023 m. skirta 68 tūkst. Eur, 2024 m. – 50 tūkst. Eur.

Numatyta, kad tvarkant Jokšų tiltą, nepažeidžiant konstrukcijų, bus demontuotos tilto perdangos, restauruoti ir ištiesinti perdangų metaliniai elementai, restauruoti metaliniai turėklai, atraminiai guoliai, atramos iš plytų ir akmens mūras. Taip pat bus įrengtas medinis tilto paklotas su atveriama dalimi laivų stiebams praleisti, tiltas bus nudažytas.

Taip pat Savivaldybės biudžeto lėšomis bus vykdomi ir tilto kapitalinio remonto darbai. Bus įrengtos naujos gelžbetoninių polių atramos viduje, kratinių atramų mazgai bei gelžbetoniniai sparnai, mediniai porankiai ir vielos tinklas ant esamų turėklų, sutvarkytos tilto prieigos.

Taip Jokšų tiltas taps ne tik patraukliu, bet ir veikiančiu nekilnojamojo kultūros paveldo objektu.

Jokšų tiltas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Susipažinkite su Tarybos narių veiklos ataskaitomis

Su Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narių 2021 metų veiklos ataskaitomis galima susipažinti Savivaldybės internetinėje svetainėje (www.klaipedos-r.lt), skiltyje „Taryba“. Visos ataskaitos bus paskelbtos iki kovo 1 d.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos pareiškimas dėl situacijos Ukrainoje

Rusijai pradėjus karinę operaciją prieš Ukrainos tautą, Klaipėdos rajono savivaldybės taryba, reaguodama į agresyvius Kremliaus veiksmus, tarptautinių įsipareigojimų laužymą, pareiškia, kad remia Ukrainos nepriklausomybę, suverenumą ir teritorinį vientisumą su jos tarptautiniu mastu pripažintomis sienomis. Smerkiame karinę Rusijos agresiją prieš Ukrainą, jos piliečius. Tokie veiksmai yra nepateisinami ir kelia pavojų daugybei žmonių gyvybių.

Taip pat Taryba vertina Klaipėdos rajono ir Limano miesto savivaldybių partnerystę, kuria skatinamas bendradarbiavimas ir draugiški ryšiai, paremti demokratijos, abipusio pasitikėjimo ir lygybės principais. Klaipėdos rajonas solidarizuojasi ne tik su Limanu, bet ir su visa Ukraina šiuo sunkiu šaliai metu.

Taip pat Klaipėdos rajono savivaldybės taryba yra pasiruošusi suteikti visą reikalingą būtinąją pagalbą Ukrainai.

Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Kaip padėti ukrainiečiams?

Suteikti būstą, pavėžėti nuo sienos

Jei turite laisvą butą, namą ar kambarį arba galite pavėžėti nuo karo bėgančius ukrainiečius nuo sienos, kviečiame registruotis internetiniame puslapyje www.stipruskartu.lt, kurį koordinuoja Nacionalinis savanorių pagalbos centras. Jeigu kiltų nesklandumų dėl registracijos, kreipkitės į Klaipėdos rajono savivaldybės civilinės saugos koordinatorių Robertą Jonelaitį, tel. 8 684 20433.

Paaukoti kraujo

Aukoti kraujo galite kraujo donorystės akcijos metu kovo 2 dieną nuo 10 iki 15 val. Gargždų kultūros centre arba artimiausiame kraujo centre Naikupės g. 28, Klaipėdoje.

 

Kviečiame teikti paraiškas Tarptautinių projektų programai

Klaipėdos rajono savivaldybės bendradarbiavimo taryba informuoja, kad nuo š. m. kovo 1 iki 25 d. priimamos projektų paraiškos gauti finansavimą pagal Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų programą.

Savivaldybės tarptautinių projektų programos lėšos gali būti skiriamos Klaipėdos rajono nevyriausybinių organizacijų, veikiančių pagal LR asociacijų įstatymą, ir Savivaldybės biudžetinių įstaigų dalyvavimui tarptautiniuose projektuose, kurie skatina organizacijų ir įstaigų tarptautinį bendradarbiavimą, reprezentuojantį ir garsinantį Klaipėdos rajono vardą užsienyje.

Projektų paraiškos turi būti parengtos vadovaujantis Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų programos įgyvendinimo tvarkos aprašu bei pristatytos į Klaipėdos rajono savivaldybės Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyrių, adresu: Klaipėdos g. 2, LT-96130 Gargždai, arba skanuotos elektroniniu paštu .

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos 2020-02-13 sprendimu Nr. T11-69 patvirtintas Tarptautinių projektų programos įgyvendinimo tvarkos aprašas, paraiškos forma gauti finansavimą iš Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų programos ir projekto įgyvendinimo ataskaitos skelbiami Klaipėdos rajono savivaldybės tinklalapio skiltyje „Gyventojams“, „Projektai“, „Tarptautinių projektų programa“.

Daugiau informacijos telefonu 8 600 55014 arba el. paštu .

 

Užsakymo Nr. SAV-2022-02-25

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 578 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,