Mano Gargždai



Gargždiškiai – išauklėta ir mandagi publika

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Festivalyje buvo galima pasigėrėti puikiais pasirodymais. Liepos Savickaitės nuotrauka. Festivalyje buvo galima pasigėrėti puikiais pasirodymais. Liepos Savickaitės nuotrauka.

Nejučia pasibaigė devintasis Gargždų muzikos festivalis. Jo metu Klaipėdos rajone buvo surengti septyni virtuoziški ir profesionalūs renginiai.

 

Kokybiškus renginius mėgstantys gyventojai Gargždų kultūros centre turėjo galimybę sudalyvauti jungtinio styginių instrumentų orkestro koncerte, taip pat fortepijoninio dueto – Adelės Daunoravičiūtės ir Kristinos Budvytytės – koncerte, pasigėrėti poezijos ir muzikos vakaru su Auksinio scenos kryžiaus laureatu Rolandu Kazlu ir jo programa „Nusileisk, dangau, ant žemės“, pasiklausyti fortepijoninio trio „Kaskados“ bei Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro.

Veiviržėnų kultūros centre vyko jaunų klaipėdiečių „ARS Cantus“ koncertas, Priekulės kultūros centre – kamerinio ansamblio „Vilniaus arsenalas“.

Gargždų kultūros centro direktorės pavaduotoja Asta Vaičiulienė nurodė, kad iš viso festivalyje apsilankė apie 1600 žmonių. Buvo surengti 6 mokami renginiai, išdalinta 100 kvietimų. Priekulėje vietoj bilietų buvo nutarta aukoti Klaipėdos rajone gyvenančiam dešimtokui Deividui, sergančiam sunkia onkohematologine liga – hodžkino limfoma. Jam iš viso Klaipėdos rajono gyventojai paaukojo 2019 litų 45 centų, iš jų virš 200 litų – priekuliškių aukos.

Kaip teigė A. Vaičiulienė, daugiausiai dėmesio sulaukė R. Kazlo su muzikantais vizitas Gargžduose.

Paklausta, ar viskas festivalyje pavyko, direktoriaus pavaduotoja pasakojo, kad didžiausia problema buvo ta, jog nemažai renginių vyko savaitgaliais, o tuo metu Gargžduose renginiai būna lankomi pasyviau.

„Kitais metais pasistengsime, kad renginiai nebūtų keliami į antrą gegužės mėnesio pusę, o vyktų balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Nes vėliau oras pagerėja, žmonės būna pasiilgę saulės, juos būna sunku prisikviesti. Tačiau su atlikėjais viskas buvo sutarta iš anksto, pasirašytos sutartys. Kalbėjomės su jais, atlikėjai žadėjo pasistengti vėliau pas mus važiuoti kitomis dienomis“, – kalbėjo A. Vaičiulienė. Ji pridūrė, kad net ir žiemos metu šeštadieniais renginiai Gargžduose būna prasčiau lankomi – per arti Klaipėda.

Direktorės pavaduotoja pabrėžė, kad visi atlikėjai labai gyrė Klaipėdos rajono žiūrovus.

„Atlikėjai dėkojo už žiūrovus, kad jie yra išauklėti, tarp muzikinių kūrinių dalių neploja, yra mandagūs ir nuoširdūs“, – tvirtino A. Vaičiulienė.

Ji džiaugėsi su atlikėjais užmegztais draugystės ryšiais. A. Vaičiulienė teigė, kad su R. Kazlu vyksta derybos dėl rudens festivalio, tariamasi, kad jis atvyktų parodyti autorinę gitarų programą.

„R. Kazlas pasakojo neturėjęs nuomonės apie Gargždus. Po renginio jis sakė, kad čia – geri žiūrovai. Susibendravome ir su koncertavusiu fortepijoniniu duetu bei kitais“, – kalbėjo direktorės pavaduotoja.

 

Mano-gargzdai.lt, Gargždų kultūros centro, Veiviržėnų kultūros centro nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 493 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,