Mano Gargždai



Lietuva NATO narė jau 18 metų: ką apie tai sako Lietuvos aukščiausieji pareigūnai?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
LR Prezidento Gitano Nausėdos feisbuko nuotr. LR Prezidento Gitano Nausėdos feisbuko nuotr.

Šiandien, kovo 29-ąją, sukanka 18 metų, kai Lietuva tapo NATO nare. Ši proga šiemet, kaip niekada, labai svarbi. Aukščiausieji šalies pareigūnai su šia švente sveikina Lietuvos piliečius.

 

„Lygiai prieš 18 metų Lietuva tapo NATO nare. Minint šią sukaktį norisi prisiminti be galo svarbų visų mūsų žmonių indėlį stiprinant šalies saugumą. Lygiai kaip ir nuo pat nepriklausomybės atkūrimo laikų reikštą stiprų norą ir tikėjimą, kad Lietuva neturi kitų alternatyvų savo saugumui užtikrinti – tik siekti narystės NATO.

Mes tai pasiekėme. Visi kartu. Esame stipriausio pasaulyje gynybinio Aljanso nariais. Šiandien kaip niekad akivaizdžiai suvokiame, kad 2004 metų kovo 29-oji yra viena svarbiausių datų mūsų valstybės istorijoje.

Sąjungininkų vienybė ir nesugriaunamas įsipareigojimas kolektyvinei gynybai, įtvirtintas 5-uoju Šiaurės Atlanto sutarties straipsniu, yra nepakeičiamas Lietuvos saugumo garantas ir efektyviausias Rusijos atgrasymo veiksnys. Pasitikėjimas sąjungininkais, kurie šiuo metu rytinėje NATO dalyje dislokavo tūkstančius papildomų karių ir karinių pajėgumų, yra mūsų stiprybė ir galia.

Tik priminsiu: bet kokia ataka prieš vieną iš sąjungininkų yra ataka prieš visas Aljanso valstybes. NATO yra tvirtai įsipareigojusi prireikus ginti kiekvieną Aljanso teritorijos centimetrą ir mūsų visuomenių saugumą.

Vienybė ir susitelkimas, kuriuos NATO demonstruoja Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje, yra aiškus patvirtinimas, kad mūsų saugumas yra nedalomas, o sąjungininkų įsipareigojimai vieni kitiems – nepalaužiami.

Su švente visus!“, – savo feisbuke tautiečius sveikina Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

 

„18 saugiausių Lietuvos metų istorijoje. Todėl, kad mes – NATO. Lietuvai išreiškus norą ir pasiryžimą tapti NATO nare 1994 m., į mus žiūrėjo ne mažiau skeptiškai nei šiandien į Ukrainos galimybes.

Tačiau mes per 10 metų sugebėjome visus įtikinti, kad esame verti ir 2004 m. kovo 29 d. tapome NATO nare.

Mes kaip niekas kitas suprantame, kad pasiekti tikslą įmanoma, net kai kelio pradžioje jis atrodo neįveikiamas. Taip, Ukrainos laukia labai ilgas kelias, bet nieko nėra neįmanoma.

Vertinkime savo sėkmę ir padėkime jos siekti to nusipelniusiems!“, – ragina Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen

 

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė vakar apsilankiusi NATO Priešakinių pajėgų batalione Pabradėje kalbėjo: „Rytoj minėsime 18-ąsias narystės NATO metines. Žmogui tai būtų suaugusio gyvenimo pradžia, Lietuvos kariuomenei tai yra gerokai daugiau – per juos nueitas kelias yra be galo didelis, progresas – milžiniškas. Tai tinka ir kalbant apie Lietuvos pažangą, padarytą per 30 atkurtos nepriklausomybės metų, bet ypatingai apie tą, kuri padaryta prisijungus prie dviejų stipriausių, mūsų vystymuisi ir saugumui svarbiausių aljansų – NATO ir Europos Sąjungos.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 113 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,