Mano Gargždai



Paaiškėjo 2022 metų Klaipėdos rajono šachmatų „Žaibo“ pirmenybių nugalėtojas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

2022 metų Klaipėdos rajono šachmatų „Žaibo“ pirmenybių nugalėtoju tapo Rimvydas Lukošius.

 

Balandžio 6 dieną dėl nugalėtojo vardo susikovė 16 pajėgiausių „Žaibo“ maratono šachmatininkų. Jie kovojo olimpine (atkrentamąja) sistema mačuose. Iki pusfinalio mačai vyko iš 4 partijų, o pusfinalyje ir finale – iš 6 partijų.

„Žaibo“ maratone iškovotos aukštesnės startinės pozicijos ne visiems varžybų dalyviams pasiteisino per atkrentamąsias varžybas. Taip po 3 valandų kovos finale susikovė tik 7 ir 8 reitingus maratone turėję šachmatininkai – Rimvydas Lukošius bei Zigmas Bitinas. Nugalėjo 65-erių metų Maciuičių kaimo gyventojas Rimvydas Lukošius, po ilgos pertraukos pagaliau tapdamas rajono „Žaibo“ pirmenybių nugalėtoju. Mačą dėl trečios vietos tarp Dariaus Aleknos ir Arūno Venckaus po atkaklios kovos laimėjo A. Venckus, tarsi apgindamas maratone iškovotą trečiąją vietą.

Daugkartinis maratono ir „Žaibo“ pirmenybių nugalėtojas Arvydas Mickus kovoje dėl penktos vietos palaužė jaunojo Žygimanto Stapono pasipriešinimą. O štai kovoje dėl 7–8 vietų tarp dviejų sporto centro ugdytinių – Dovydo Spevak ir Arvydo Žiūros – pajėgesnis buvo D. Spevak.

Buvo kovojama ir dėl 9–16 vietų. Čia taip pat netrūko atkaklių dvikovų. Tarp pirmo etapo nelaimėlių geriausiai pasirodė Arūnas Gincas. Tad jis šįkart devintas. Tuoj už jo buvo gerai kovojęs dar vienas SC ugdytinis Domas Andrijauskas. Toliau vietomis varžybų dalyviai pasiskirstė tokia tvarka: 11. Artūras Daniusevičius, 12. Valdas Jonelys, 13. Sigitas Karbauskas, 14. Robertas Mockus, 15. Danielius Antužis, 16. Salvijus Stankus.

Pagal patvirtintą metinį planą toliau numatomos klubo „Mintis“ taurės varžybos. Čia bus žaidžiamos partijos, skiriant po 25 min. + 5 sek. kiekvienam varžybų dalyviui, priklausomai nuo dalyvių skaičiaus – 7–9 turai. Varžybos vyks antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 19 val., po 2 turus per vakarą. Varžybų startas – balandžio 14 d. 19 val.

Visą gegužės mėnesį planuojamos rajono šachmatų-šaškių dvikovės pirmenybės. Varžybų pradžia numatoma gegužės 3 dieną 19 val. Dalyviai jau registruojasi. Susidomėję kreipkitės į vyriausiąjį varžybų teisėją Zigmą Bitiną (8 687 92330).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 298 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,