Mano Gargždai



Neabejingi kariai užgesino Malūnininkų g. užsidegusį automobilį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įvykio liudininko nuotr. Įvykio liudininko nuotr.

Akimirksniu į nelaimę sureagavusių Lietuvos kariuomenės atstovų dėka kūdikio besilaukianti jauna moteris atsipirko tik nemažu išgąsčiu, o ne kur kas didesniais nuostoliais, kai jos vairuotame automobilyje Klaipėdos centre plykstelėjo liepsna.

 

Kur kas skaudžiau galėjusi pasibaigti nelaimė trečiadienio vakarą įvyko uostamiesčio Malūnininkų gatvėje. Ugniagesiai pranešimą apie joje degantį „Citroen C5“ gavo jau po 17 val.

Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės Aurelijos Maslauskienės, atvykus ugniagesiams gaisras automobilyje jau buvo užgesintas.

„Milteliniais gesintuvais ir parankinėmis priemonėmis žmonės ugnį jau buvo užgesinę. Ugniagesiams darbo praktiškai nebuvo, tik perpylė automobilio variklį vandeniu ir atjungė akumuliatorių. Neabejingų žmonių dėka nuostoliai tikrai nėra dideli“, – sakė A. Maslauskienė.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, „Citroen C5“ greičiausiai būtų visas supleškėjęs (tas grėsė ir šalia stovėjusioms mašinoms), jei tuo metu Malūnininkų gatvėje atsitiktinai po darbo nebūtų buvę du Lietuvos kariuomenės atstovai.

Vyrai pamatė, kaip iš ką tik sustojusios mašinos variklio skyriaus ėmė rūkti dūmai, ir nė akimirkos nedelsė.

Pripuolę prie „Citroen C5“ jie, neleisdami ugniai įsiplieksti, kiek pravėrė variklio dangtį ir į jo skyrių supurškė du gesintuvus. Ugnis kiek prislopo, bet neužgeso.

Nors ir matė, kas vyksta, pro šalį važiavę kiti vairuotojai nesustojo ir į pagalbą neskubėjo. Juos teko stabdyti ir prašyti gesintuvų.

Kol vienas vyras tai darė, kitas nubėgo į šalia esančią statybvietę ir iš joje dirbančių ukrainiečių paėmė du kibirus su vandeniu. Juo užpylus degantį variklį ir dar rankomis užbėrus žemėmis, ugnis sutramdyta. Tuo metu jau pasirodė ir iškviesti ugniagesiai.

„Vakarų ekspresui“ pavyko pasikalbėti su automobilį užgesinusiais vyrais. Šie savo poelgio nesureikšmino ir išliko kuklūs. Pasakė tik vardus – Marius ir Eduardas iš Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos.

„Tam ir yra Lietuvos kariuomenė, kad bet kuriuo momentu padėtų žmonėms. Svarbiausia, kad pavyko automobilį apsaugoti nuo dar didesnės žalos. Nesudegė ir jame buvę daiktai“, – sakė vyrai.

Ugniagesių teigimu, „Citroen C5“ gaisras greičiausiai kilo dėl techninio gedimo. Per jį apdegė variklio skyrius ir jo dangtis.

„Citroen C5“ vairavo besilaukianti moteris, kuri dėl šio įvykio patyrė nemažą šoką. Kad jai prireikė medikų pagalbos, nepranešama.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 692 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,