Mano Gargždai



Brožių kaimo bendruomenė įgyvendina projektą su vietos augintojais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Brožių kaimo bendruomenės nuotr. Brožių kaimo bendruomenės nuotr.

Brožių kaimo bendruomenė, remiantis Europos žemės ūkio kaimo plėtrai programos ir Klaipėdos rajono savivaldybės skirtų lėšų pagalba, įgyvendina vietos projektą – „Vietos augintojų ir bendruomenės įtraukimas kuriant trumpąją maisto tiekimo grandinę Brožių kaime“. Paramos suma – 137 500,00 Eur.

 

Projekto tikslas – sutrumpinti produktų kelią iki galutinio vartotojo, užtikrinti produkcijos šviežumą ir ekologišką prigimtį, įgyvendinant trumpos maisto tiekimo grandinės modelį. Šio modelio pagrindas – partnerystė, todėl projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su Klaipėdos rajono ūkininku Vidmantu Kerpe, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija bei Savivaldybės administracija.

Įgyvendintas pagrindinis projekto uždavinys – įrengtas daržovių perdirbimo ir sultinio gamybos cechas, kuriame numatomos šios veiklos: daržovių apdorojimas, perdirbimas, fasavimas, koncentruoto sultinio virimas.

Dar projekto pradžioje „Brožių virtuvė“ pasirašė tiekimo sutartį su Veiviržėnų gimnazija – moksleiviai bus maitinami sveikiau ir taps pirmaisiais vietoje užauginto ir pagaminto maisto ambasadoriais tarp kitų rajono mokyklų moksleivių. Žinoma, bendruomenė sieks didesnio viso rajono paklausumo – yra pasiruošusi paslaugas teikti ir kitose rajone veikiančiose ugdymo įstaigose, baruose.

„Įsigyti „Brožių virtuvės“ paruoštus įvairių rūšių sultinius ar ekologiškas fasuotas daržoves, žmonės galės atvykę į mūsų degustavimo kambarį Brožiuose, Gargždų turgelyje stovinčiame maisto autobusiuke arba susisiekti asmeniškai – jei bus poreikis galėsime ir patys atvežti“, – pasakoja Brožių kaimo bendruomenės pirmininkė Vida Riaukienė, pridurdama, kad ateityje verslą žada plėsti pasitelkiant ir internetinę prekybą.

Brožiai dar prieš keletą metų Lietuvos Prezidentūros organizuotame konkurse „Spindulys 2016“ buvo nominuoti kaip viena versliausių Lietuvos bendruomenių. Šiandien jie ir toliau sėkmingai klesti – „Brožių virtuvė“ jau yra įkūrusi 17 darbo vietų ir sulaukia didelio rajono gyventojų susidomėjimo bei palaikymo – pati bendruomenė labai džiaugiasi jau įgyvendintais ir dar savo eilės laukiančiais plėtros projektais.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 384 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,