Mano Gargždai



Sveiki ir tvirti dantys: svarbūs vitaminai ir mineralai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Kone visi žino, kad norint turėti sveikus ir tvirtus dantis, reikia juos tinkamai prižiūrėti. Tačiau tam tikri vitaminai ir mineralai taip pat gali prisidėti prie geresnės dantų būklės. Atsižvelgiant į tai, straipsnyje pateikiamos ir aptariamos dantims naudingos medžiagos.

 

Prastos dantų priežiūros pasekmės

Kruopšti burnos ertmės higiena leidžia išvengti bakterijų ir palaikyti gaivų burnos kvapą. Todėl tinkama burnos ertmės priežiūra – būtina. Netinkamai prižiūrint, ilgai ignoruojant skausmą ir nesilankant pas odontologą, gali prireikti nemalonaus ir ilgai trunkančio gydymo, pavyzdys – dantų kanalų gydymas. Žinoma, technologijos yra pažengę, šiandien galimas novatoriškas dantų kanalų gydymas mikroskopu, tačiau tai neturėtų būti prastos burnos ertmės higienos pasekmė.

Kadangi paūmėjusios problemos gydymas trunka ilgiau, natūralu, kad ir dantų kanalų gydymo mikroskopu kainos bus šiek tiek didesnės. Jei norite sutaupyti pinigų ir laiko, patariame ne tik reguliariai lankytis gydytojo odontologo kabinete, bet ir stiprinti dantis naudingais mineralais, vitaminais, atkreipti dėmesį į mitybą, naudojamus dantų priežiūros produktus.

 

Naudingos medžiagos

Žinoma, kad žmogaus organizmui gyvybiškai svarbūs įvairūs mineralai ir vitaminai. Ne veltui, mat šie prisideda prie geros savijautos ir bendros sveikatos. Medžiagos, kurios naudingos ir reikalingos tvirtiems ir sveikiems dantims yra:

  • Fluoras. Šis elementas apsaugo dantis nuo žalingų rūgščių poveikio ir sumažina ėduonies atsiradimo riziką. Dėl šios priežasties fluoro galima rasti bene visose pastose.
  • Kalcis. Šis mikroelementas stiprina raumenis, sąnarius, kaulus ir apsaugo dantis. Nuolat atstatydamas prarastas kalcio daleles, kalcis gerina natūralių audinių būklę. Esant kalcio trūkumui, pradeda kraujuoti dantenos ir dantys greičiau genda.
  • Fosforas. Šio mikroelemento dantyse ir kauluose yra net 85 %. Kartu su kitomis naudingomis medžiagomis, jis teigiamai veikia organizmą ir palaiko gerą savijautą. Esant fosforo trūkumui, juntamas nuovargis, skundžiamasi apetito stoka ir pastebimas kaulų suminkštėjimas.
  • Vitaminas D. Šis vitaminas reguliuoja medžiagų apykaitą ir skatina geresnį kalcio įsisavinimą kauluose bei dantyse. Jeigu organizmui trūksta vitamino D, pradeda minkštėti kaulai, silpnėti raumenys ir imunitetas. Be to, dantys tampa silpni, kartais gali net tapti paslankūs.

Taigi, tai vieni iš pagrindinių, naudingiausių mikroelementų ir vitaminų, reikalingų dantims. Visus elementus galima gauti su maistu, tačiau esant poreikiui galima naudoti ir papildus. Svarbiausia nepersistengti su jų vartojimu ir konsultuotis su specialistais, nes per didelis kiekis tam tikrų vitaminų ir mineralų gali suveikti priešingai ir pakenkti sveikatai.

Akivaizdu, neprižiūrint dantų ir nesuvartojant pakankamo kiekio naudingų mineralų, gali tekti susidurti su nemaloniomis patirtimis. Apsilankę pas odontologą, pasiteiraukite plačiau apie naudingus mikroelementus ir užduokite kitus rūpimus klausimus. Patyręs specialistas suteiks visą reikiamą informaciją tam, kad tvirtais ir sveikais dantimis galėtumėte džiaugtis kuo ilgesnį laiką.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,