Mano Gargždai



E. prekyba: 5 veiksmai, kurie leis padidinti pardavimus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Turbūt nė nereikia sakyti, kad šiandien internetinės prekybos rinka – itin dinamiška ir konkurencinga. Vieni investuoja į skaitmeninės rinkodaros kampanijas, kiti susitelkia į organišką srautą ir SEO taktikas. Aišku viena – konkurencingos virtualios platformos kūrimas reikalauja laiko ir kantrybės. Vis dėlto, pagerinti pardavimų rodiklius per santykinai trumpą laiką galima ir milžiniškų investicijų nereikalaujančiais sprendimais. Atsakymas: sklandi pirkėjo kelionė ir geros patirtys. Toliau – 5 specialistų patarimai, kurie leis pagerinti vartotojo kelionę, taigi – padidinti pardavimus.

 

1) Serverio galimybių vertinimas

Pradėkite nuo serverio galimybių, tiksliau, techninių šio aspektų vertinimo. Kodėl būtent serverio? Kiekvienas IT ekspertas paantrins – interneto svetainės greitis, pasiekiamumas bei duomenų saugumas priklauso nuo pakankamai galingo ir saugaus serverio. Būtent šias e. prekybos projektų savybes reiklūs vartotojai šiandien vertina itin jautriai.

Norite maksimalaus greičio, saugumo, o gal visiškos laisvės kuriant savitą virtualią aplinką? Nesvarbu, nuspręsite rinktis lanksčius debesijos serverius ar maksimaliai pritaikytą aplinką garantuojančius dedikuotuosius – būtinas patikimas, idealiu atveju, ir pasauliniu mastu pripažintais sertifikatais pasigirti galintis duomenų centras. Jeigu projektas jau įgavo pagreitį ir generuojate vidutinio dydžio srautą, serverio ištekliai (RAM, CPU, kt.) turėtų priklausyti tik jums.

 

2) Dėmesys „apleistiems“ e. parduotuvės krepšeliams, jų analizė, apklausos

Natūralu, kad pardavimų didinimas siejasi su rinkodaros kampanijomis. Tačiau e. prekybos specialistai pastebi – įvertinkite, kam geriau skirti reklamos biudžetą. Jei biudžetas ribotas, koncentruokitės ne į dideles kampanijas, bet į pakartotinę rinkodarą, e. parduotuvės krepšelius. Paanalizuokite, kodėl apsilankęs pirkėjas neatlieka lemiamo veiksmo, atlikite A/B testus, pačių vartotojų apklausas. Beje, e. parduotuvių programėlių naudotojams verta priminti apie krepšelyje esančias, bet taip ir nenusipirktas prekes.

 

3) Nukreipiamieji puslapiai

Dar vienas patarimas tiems, kurie nori padidinti konkrečios prekės ar produkto pardavimus – nukreipiamieji puslapiai (angl. k. landing pages). Sutelkite dėmesį į detales: pateikite pirkėjams unikalų pasiūlymą, aiškiai akcentuokite naudas, pasidomėkite rinkoje paveikia spalvine gama, veiksmą skatinančių (trumpinys angl. k. CTA) mygtukų pateikimu ir struktūra, kt. Apgalvoti nukreipiamieji puslapiai santykinai nėra didelė investicija, tačiau jie ženkliai padidina konversijų rodiklius, suteikia papildomų pirkėjo kelionės įžvalgų, leidžia objektyviau pamatuoti kampanijų rezultatus, susijusius su skirtingais tikslais.

 

4) Interneto svetainės pritaikymas mobiliesiems įrenginiams

Tie, kurie bent kiek domisi tuo, kaip Google organinėje paieškoje reitinguoja interneto svetaines, žino, kad tam itin daug įtakos turi pritaikymas mobiliesiems įrenginiams. Kitaip tariant, interneto svetainės reitinguojamos pagal jų pritaikymą aktualiems prietaisams – pirmenybė teikiama e. prekybos platformoms, kurios siūlo patogų naršymą mobiliuosiuose telefonuose. Taigi, jei norite padidinti savo šansus organinėje Google paieškoje, interneto svetainės optimizavimas mobiliesiems – nekvestionuojamas žingsnis.

 

5) Pirkėjų indėlis: atsiliepimai, nuotraukos, prekių ženklo ambasadorių turinys ir pan.

Vartotojų generuojamas turinys šiandien – itin vertingas. Tai įrodo vien faktas, kad globaliai kuriasi rinkodaros agentūros, kurios veiklą sieja būtent su vartotojų generuojamo turinio integravimu prekių ženklų komunikacijos kanaluose. Internete rastumėte ne vieną tyrimą, kuris parodo – vartotojų atsiliepimai, jų darytos nuotraukos ir patarimai turi nemažai įtakos apsisprendimui pirkti konkrečią prekę ar paslaugą. Nė nereikia minėti socialiniuose tinkluose veikiančių prekių ženklų ambasadorių ir jų rekomendacijų efektyvumo klausimo.

Panašu, kad kuo toliau, tuo labiau vertinama darni visuma – techninį pamatą stiprinantys IT ir sumanūs rinkodaros sprendimai. Jei e. prekybos platforma bus patraukli, bet lėta ar nesaugi, gero konversijų rodiklių nereikėtų tikėtis. Taigi, pradėkite nuo techninių niuansų, vos keli sprendimai gali pakeisti procesų efektyvumą. Tuomet – investuokite į pakartotinę rinkodarą, unikalų vartotojų generuojamą turinį, skirkite laiko pirkėjo kelionės duomenų analizei.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 175 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,