Mano Gargždai



Gargždų „Kranto“ progimnazija mini 50-ties metų sukaktį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Penktadienį griausmingai nuaidėjo Gargždų „Kranto“ progimnazijos jubiliejus – mokykla minėjo 50-ties metų sukaktį. Į salę rinkosi buvę ir esami mokiniai, mokytojai, Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai ir kiti svečiai.

 

„1972 metais įvykęs Gargždų antrosios vidurinės mokyklos atidarymas, šiandien byloja apie sėkmingą rajono centro augimą, atsiveriančias naujas perspektyvas, taip pat ir Gargždų inteligentijos augimą“, skambėjo vedančiųjų žodžiai šventės pradžioje.

Renginio metu prisimintas kiekvienas dešimtmetis ir jį sekę įsimintiniausi įvykiai, žmonės, palikti istoriniai pėdsakai. Susirinkusiuosius šokiais ir dainomis džiugino Gargždų „Kranto“ progimnazijos mokiniai bei esamų ir buvusių „Kranto“ mokyklos mokytojų pasirodymai. Sveikinimo žodžius tarė ir padėkas mokyklos bendruomenei už ilgametį darbą ir atsidavimą teikė Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai – mero pavaduotojos Ligita Liutikienė ir Violeta Riaukienė, Tarybos narys Raimondas Simonavičius ir Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Minint pirmąjį mokyklos gyvavimo dešimtmetį, prisimintas ir pirmasis direktorius – Klemensas Palkimas, mokyklai vadovavęs iki 1985 metų, taip pat ir pirmosios pavaduotojos – Paulina Platužienė ir Stanislava Satkauskienė, pradėjusios veiklą dar dažais kvepiančioje mokykloje. Į sceną pakviestos ir I-osios laidos abiturientės – pasidžiaugta, kad iš 22 pirmųjų „Kranto“ mokyklą baigusių abiturientų, šiandien 7 jų patys stovi klasės priekyje. Aplodismentus salė dovanojo ir 1974-aisiais metais gyvavusiam merginų tercetui, LRT konkurse „Dainų dainelė“ tapusiam laureatu, jo vadovas – Bronius Mockus.

Žvelgiant į antrąjį dešimtmetį, prisimintas ir antrasis mokyklos vadovas – Liudvikas Liutika, mokyklą vedęs iki 1993 metų. Džiaugtasi Jaunųjų geologų būrelio, muziejaus „Gargždas“ įkūrimu, pasveikinta jo iniciatorė – Gargždų „Kranto“ progimnazijos mokytoja Sigita Ivanauskienė.

Trečiąjį įstaigos gyvavimo dešimtmetį mokyklai suteiktas „Kranto“ vardas, sukuriama atributika – vėliava, logotipas ir himnas, kurį renginio metu atsistoję iškilmingai dainavo visi susirinkusieji. Šį dešimtmetį mokykloje atsirado pirmasis kompiuteris, mokykla tapo „UNESCO“ asocijuotų mokyklų tinklo nare, pradėtas tarpmokyklinis bendradarbiavimas ir įkurta Prezidentūros institucija, koordinuojama mokytojos Janinos Žemgulienės. Pirmuoju mokinių prezidentu tapo Tautvydas Vaičeliūnas. Taip pat, trečiajame dešimtmetyje prie mokyklos vairo stoja dabartinis mokyklos direktorius Egidijus Žiedas, kuris pakviestas ant scenos džiaugėsi pilnutėle sale, dėkojo visai buvusiai bei esamai mokyklos bendruomenei ir nuotaikingai kvietė švęsti didžią sukaktį.

Ketvirtasis dešimtmetis, prasidėjęs drauge su naująja epocha, mokyklai atnešė daug naujų tarptautinių, ekologinių ir socialinių projektų. Startavo ir pats didžiausias bei iki šių dienų mokinių labiausiai laukiamas projektas – „Šokio griausmas“, o tradicija tapo ir kasmetiniai kalėdiniai karnavalai. Taip pat, paminėtas „Skautų“ organizacijos įkūrimas, kurį didelio ryžto ir atsidavimo dėka inicijavo mokytoja Rima Milkintienė.

Penktasis dešimtmetis byloja apie pasikeitusį mokyklos statusą – „Kranto“ vidurinė mokykla tapo „Kranto“ pagrindine, o ši, dešimtmečio pabaigoje – progimnazija. Šiame dešimtmetyje, nors ir pasikeitė didžioji dalis mokyklos bendruomenės, tačiau ir toliau džiaugiamasi šauniais mokytojais – aplodismentais palydėtos trys Gargždų „Kranto“ progimnazijos mokytojos, pastaraisiais metais paeiliui tapusios rajono metų mokytojomis, tai – Ilona Tulabienė, Vaida Zacharevičienė ir Vilma Žvinklienė.

Atidžiau peržvelgti mokyklos istoriją ir laiku sugrįžti atgal, svečiai buvo kviečiami įžengus į „Mokyklos istorijos taką“, kur kronikose, metraščiuose ir nuotraukose ilgesingai nugulusios svarbiausios ir įsimintiniausios mokyklos penkiasdešimtmečio akimirkos. Po renginio mokyklos bendruomenė susirinkusiuosius kvietė tęsti šventę prie vaišių stalo ir Gargždų „Kranto“ progimnazijoje dar kurį laiką netilo dūzgės, minint didžios sukakties progą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 117 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,