Mano Gargždai



Medžių gumbų grožis atsivėrė bibliotekoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotr. J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotr.

Birželio 18 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos skaitykloje vyko unikalios parodos atidarymas. Simboliška, bet kūrybingo tautodailininko Michailo Borisovo pirmoji autorinė paroda sutapo su jo 70-mečio jubiliejumi.

 

Todėl nenuostabu, jog susirinkę svečiai ne tik žavėjosi menininko kurtais dirbiniais, bet ir sveikindami jubiliejaus proga linkėjo sveikatos, kūrybinių atradimų.

Susitikimo iniciatorės Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus vedėja Vida Šmitienė ir tautodailininkų skyriaus narė, audėja Rimantė Šalčiuvienė M. Borisovui padovanojo austą juostą, kurioje pavaizduoti ąžuolo, kaip stiprybės simbolio, lapai. Tautodailininkės prasitarė, jog su dituviškiu M. Borisovu susipažino atsitiktinai, tačiau jas iš karto pakerėjo jo kurti darbai iš medžių gumbų.

Įdomu tai, jog šie gumbai atsiranda, kuomet medis, gydydamas pažeistą vietą, ją apaugina. Jei liga sunkiai gyja, gumbas užauga didesnis, jei lengvai – mažesnis. Šio gumbo apdirbimas – sudėtingas procesas, reikalaujantis tiek fizinių, tiek kūrybinių pastangų.

Į biblioteką sugužėjo didelis būrys dituviškio gerbėjų ir kolegų: paroda džiaugėsi Jono Lankučio viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Marytė Jacikienė, tautodailininkų skyriaus vadovė Rita Riaukė ir tekstilininkė Valentina Kaubrienė, mezgėja Stasė Kausteklienė, japoniškų TEMARI rutulių kūrėja Birutė Dumbrauskienė, medžio drožėjas, skulptorius Petras Balsys, Gargždų krašto muziejaus darbuotoja Sandra Uktverytė ir kt.

Kūrėjo dukra padėkojo tėvui už įskiepytą meilę gamtai ir kūrybai. Taip pat M. Borisovą pasveikino svečiai iš Minsko, kuriems ši parodo padarė didžiulį įspūdį.

 

Jono Lankučio viešosios bibliotekos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 51 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,