Mano Gargždai



Lai per Jonines dega tik šventiniai laužai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Artėjanti Joninių šventė vėl kelia nerimą šalies ugniagesiams. Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, gaisruose žūva daugiausia žmonių, padaugėja ir kitų skaudžių nelaimių.

 

Pagrindinis Joninių šventės atributas – laužas gali tapti ne tik smagia pramoga ar jaukiu iškylos simboliu, bet ir nelaimės priežastimi. Neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi šiemet sukėlė net  4274 (pernai – 3405) gaisrus ir jau nusinešė 15 žmonių gyvybes, dar 34 asmenys traumavo.

Tam, kad šventinės Joninių nuotaikos neužtemdytų nelaimės dūmai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Visuomenės informavimo ir analizės skyrius ragina žmones būti budrius, o laužus kurti laikantis taisyklių.

Kurdami laužą gyvenamojoje vietovėje, prisiminkite, kad tai leidžiama daryti ne arčiau kaip 30 m nuo statinių.

Poilsiavietėje laužavietės paprastai būna išskirtos akmenimis, plytomis, apsaugine žemės juosta.

Jei nerandate laužavietės, ugnį reiktų kurti atokiau nuo medžių, atkreipiant dėmesį į dirvožemį – išdžiuvusios durpės gali greitai užsiliepsnoti, o rengti laužavietę ant samanų ar gadinti miško paklotę iš viso yra draudžiama.

Taip pat draudžiama besikūrenančias laužavietes palikti be priežiūros, o baigus kūrenti laužą ugniavietę būtina užgesinti apipilant žarijas vandeniu, smėliu ar žemėmis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų atsargiai elgtis su ugnimi, o kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei nedelsiant kviesti ugniagesius gelbėtojus bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 53 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,