Mano Gargždai



VMVT Plungės rajone nustatė nelegalią prekybą šunimis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

VMVT kartu su nevyriausybine organizacija atskleidė galimai negalų dauginimo ir prekybos gyvūnais augintiniais atvejį. Nuspręsta nedelsiant reaguoti. Kadangi tokio tipo patikrinimai rengiami dirbant rotacijos principu, šį patikrinimą atliko Panevėžio departamentas.

 

VMVT inspektoriai su šuniukų daugintoja iš anksto suderino laiką dėl šuniuko pirkimo, o atvykus į gyvūnų laikymo vietą buvo sumokėta su daugintoja sutarta šuniuko kaina – 250 eurų. Atlikus kontrolinį pirkimą, patikrinta gyvūnų augintinių laikymo vieta ir nustatyta, kad daugintoja laiko 2 pateles, 1 patiną ir 6 šuniukų vadą. Rasti pažeidimai: vykdoma nelegali ūkinė komercinė veikla – gyvūnų augintinių veisėjo veikla neregistruota VMVT, šunys neženklinti, neregistruoti Gyvūnų augintinių registre, suaugę šunys nevakcinuoti nuo pasiutligės.

Dėl nelegalios ūkinės komercinės veiklos iš gyvūnų augintinių daugintojos paimti 6 šuniukai ir perduoti laikinai globai gyvūnų globėjui. Jauniklių motina, patinas ir kita (kastruota) kalė palikti laikytojai ją įpareigojant išsaugoti gyvūnus iki įsiteisės administracinės bylos sprendimas  nurodymu kastruoti jauniklius atvedusią kalę.

Visa patikrinimo medžiaga perduota nagrinėti VMVT Telšių departamentui, kuris atliks tyrimą, priims sprendimą dėl administracinės nuobaudos skyrimo ir vertins, kaip laikytoja šalins nustatytus pažeidimus.

„Labai apmaudu, kad žmonės vis dar užsiima nelegaliu dauginimu. Dėkojame pranešusiems apie tokią vykdomą veiklą. Dažnu atveju nelegalus dauginimas ar prekyba gyvūnų augintiniais prisideda prie beglobių gyvūnų skaičiaus augimo, tad labai prašome prieš perkant augintinį pasidomėti ar veisėjas yra registruotas VMVT, kokia to veislyno reputacija. Kuo daugiau atsakingų pirkėjų, tuo didesnė tikimybė, kad tokių atvejų nebepasitaikys“, – mintimis dalinosi Laima Šomkienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė.

 

Trumpa atmintinė prieš perkant augintinį:

- Įsitikinkite ar veisėjo veikla registruota VMVT. Tai galite padaryti čia (veiklos kodas 77).

- Perduoti ir įsigyti galima tik paženklintą ir registruotą katę, šunį ar šešką. Pasitikrinti galima čia.

- Nuo 12 savaičių amžiaus gyvūnus privaloma vakcinuoti nuo pasiutligės.

- Susipažinkite su veiklą vykdančiais asmenimis.

- Paprašykite parodyti ne tik ketinamą įsigyti gyvūną bet ir visą vadą bei jauniklių motiną.

- Pasidomėkite veiklą vykdančio veisėjo reputacija.

Apie nelegalius daugintojus kviečiame pranešti VMVT trumpuoju telefono numeriu – 1879.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 346 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,