Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenė į vasaros atostogas išriedėjo dviračiais (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

2023 m. liepos 1 d. (šeštadienį) 13:00 val. Gribžinių bendruomenė suorganizavo 4-tą renginį skirtą „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023“ konkursui.

 

Renginio tema – „Žygis dviračiais į vasaros atostogas“ pasirinkta ne atsitiktinai, bet sąmoningai įvertinus tas aplinkybes, kad liepos mėnesį visi mokiniai oficialiai pradeda vasaros atostogų sezoną.

Atostogos mums visiems asocijuojasi su atsipalaidavimu, smagiu laiko leidimu, nerūpestingumus ir nevaržymu savęs privalomomis taisyklėmis.

Tačiau, norint saugiai sugrįžti į mokyklos suolus, kai kurių taisyklių nevalia pamiršti net ir per atostogas. Gribžinių bendruomenė organizuodama renginį siekė surinkti kuo daugiau vaikų, kad jie ne tik išgirstų, bet ir patys išbandytų, kokį poveikį daro Kelių eismo taisyklių laikymasis važiuojant dviračiu.

Apie reikalavimus dviračių vairuotojams papasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnė Asta Zbarauskienė su kolege.

Jos ne tik paaiškino, kad dviratininkas yra eismo dalyvis ir  važiuoti keliu gali  tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu bei su raudonos šviesos atšvaitu arba raudonos šviesos žibintu gale, o iš abiejų šonų – oranžiniais šviesos atšvaitais, pritvirtintais prie ratų stipinų, bet ir pasirūpino, kad kiekvienas dviratininkas turėtų šviesą atspindinčią liemenę, kaip numato Kelių eismo taisyklės.

Kadangi renginys buvo skirtas mažiesiems dviratininkams, tai Bendruomenės pareigūnės pasiteiravo vaikų, kiek jiems metų. Dalyvavę 9 vaikai buvo įvairaus amžiaus nuo 6-rių iki 16-os metų. Ta aplinkybė svarbi, nes tik gyvenamojoje zonoje dviračiu važiuojančių asmenų amžius nėra svarbus, o norint važiuoti važiuojamąja kelio dalimi būtina būti 14 metų arba 12 metų, jei esi išklausęs nustatytą mokymo kursą ir turi mokyklos išduotą pažymėjimą. Visais kitais atvejais (kai esi vaikas ir tik nuo 8 metų) važiuojamąja kelio dalimi gali minti dviratį tik su suaugusio asmens priežiūra. Organizuota dviratininkų grupė lydima policijos automobilio gali važiuoti važiuojamąja kelio dalimi.

Prisiminę Kelių eismo taisykles ir apsirūpinę visomis būtinomis saugumo priemonėmis leidomės iš anksto suplanuotu maršrutu.

Pirmoji aplankyta vieta – unikalus gamtos kampelis Genaičių kaime – elnynas. Saugiu atstumu gėrėjomės šiais švelniais ir karališkai atrodančiais gyvūnais. Pasidžiaugę gyvūnais, riedėjome toliau į kitą sustojimo vietą – medelyną. Čia taip pat buvo kur akis paganyti. Ten mus pasitiko šeimininkė, kuri papasakojo apie medelyno ypatumus. Radome tiek žinomų, tiek dar neregėtų medžių rūšių.

Parinktą maršrutą sudarė ne tik saugūs vietiniai keliukai, bet ir itin pavojingas krašto kelias Nr. 216 Gargždai-Kretinga. Buvo didelis iššūkis išvažiuoti į jį su mažaisiais dviratininkais. Labai džiaugiamės, kad čia mums padėjo Bendruomenės pareigūnės, kurios su policijos automobiliu lydėjo mūsų grupę, todėl visi saugiai kirto Kretingos plentą ir laimingi bei kupini įspūdžių grįžo namo.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir padėjusiems surengti renginį, kuris yra AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos  organizuojamo saugaus eismo konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023 m.“ 4-tasis Gribžinių bendruomenės konkursinis renginys.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 344 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,