Mano Gargždai



Dvasinės pagalbos jaunimui centras: „Spręsti sunkumus – nebegėda“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akimirkos iš stovyklos Draugystės korys Akimirkos iš stovyklos Draugystės korys

„Kuo mes skiriamės nuo kitų centrų? Mes esame arti klaipėdiečių, turime platų spektrą paslaugų ir orientuojamės į realią pagalbą vaikui ir jo šeimai“, – teigė Dvasinės pagalbos jaunimui centro (toliau – DPJC) Klaipėdoje vadovė Kristina Rutienė.

 

Šį kovą Darželio gatvėje veikiantis Dvasinės pagalbos jaunimui centras minėjo 29-ąjį gimtadienį. 1995-aisiais Kanados lietuvių įkurtas centras iki šiol išsiskiria puoselėjamomis krikščioniškomis vertybėmis, tokiomis kaip pagarba artimam, empatija, tolerancija, nuoširdumas, ugdomas pasitikėjimas.

Vaikų dienos centro duris kasdien atveria dvi dešimtys uostamiesčio moksleivių. Jaukiose, namus primenančiose centro patalpose vaikai drauge ruošia pamokas, kartu gamina valgį, bendrauja, žaidžia, mokosi ruošos, dalyvauja įvairiose šviečiamosiose, edukacinėse, precencinėse, kūrybinėse, darbinėse veiklose ir įgyja gyvenimui reikalingų įgūdžių.

Prieš daugiau nei metus įrengtas sensorinis relaksacinis kambarys, kuriame vaikai gali nurimti, susikaupti, lavinti savo pojūčius. Vaikų dienos centre teikiama ir psichologinė parama. Iki šiolei vaikai prisimena praėjusią vasarą, kai savaitę galėjo praleisti stovykloje gamtoje.

 

Parama – išsigelbėjimas stovyklos rengėjams

Stovykla Klaipėdos rajone – vienas laukiamiausių vasaros įvykių. Daliai tai vienintelė vasaros išvyka. Visą savaitę vaikus įtraukia intensyvi programa: meninės, šviečiamosios, sportinės, konfesinės veiklos, bei, žinoma, pramogos.

Praėjusią vasarą vaikams įspūdį paliko didelis batutas. Ryte, išvydus, kad šis vis dar stovi – akys stovyklautojams tiesiog sužibo.

„Man labai patiko miegoti kambaryje su savo draugėmis“, „Jei dienos centras neorganizuotų stovyklos, tėvai negalėtų nupirkti“, „Stovykla man – draugai, laisvalaikis, poilsis ir atsitraukimas nuo triukšmo“ – tai vaikų įspūdžiai iš DPJC stovyklos.

K. Rutienė pripažino, kad pačiam centrui savarankiškai surengti tokią stovyklą – būtų nepakeliama finansinė našta. Jos organizavimui pasinaudojama gaunama 1,2 proc. parama. Praėjusiais metais parama DPJC, kurią gyventojai savanoriškai paskiria aukodami dalį gyventojų pajamų mokesčio, siekė beveik 1600 eurų.

Žinoma, to nepakako savaitės poilsiui būriui vaikų, tačiau tai buvo ženkli pagalba organizatoriams.

Tradiciją norima išsaugoti, todėl ir šiemet visi kviečiami dalį paramos skirti būtent šiam centrui.

 

Spręsti sunkumus – stiprybė

K. Rutienė pasakojo, kad visuomenėje vis dar susiduriama su stigmomis. Tėvai neretai nenori pripažinti apie kylančias problemas. „Mano vaikas problemų neturi. Pagalbos mums nereikia“, – nukerta. Kiti įsitikinę, kad vaikų dienos centrus lanko tik vaikai iš krizę patiriančių šeimų.

„Laikai keičiasi, todėl svarbu keisti ir savo nuostatas. Su įvairiais sunkumais gali susidurti kiekviena šeima, kiekvienas vaikas. Ir susiduria su vienokiais ar kitokiais. Kviečiame visuomenę keisti požiūrį į sunkumus, suprasti, jog tai – nieko gėdingo, o atvirkščiai, besirūpinančio tėvo ir mamos pavyzdys. Kuo anksčiau bus pastebėti vaikui kylantys mokymosi, elgesio, emocijų sunkumai, tuo didesnė tikimybė, kad sunkumai išsispręs yra didesnė. Turime keletą vietų Vaikų dienos centre, tad laukiame tų, kuriems galėtume padėti“, – teigė DPJC vadovė.

DPJC teikiamos ir kitos paslaugos: emocinė parama vaikams pagal „Big Brothers Big Sisters“ programą, vykdoma darbo gatvėje su jaunimu programa „K.A.R.T.U.!”, teikiamos nemokamos paslaugos pagal projektą „Kompleksinės paslaugos – KOPA“.

 

Labdaros ir paramos fondas Dvasinės pagalbos jaunimui centras (DPJC) – nevyriausybinė organizacija Klaipėdoje, kuri per 29 veiklos metus pasirūpino daugelio šeimų, ypač vaikų, edukacija bei pokyčiais gyvenime. DPJC organizuojamos veiklos yra itin reikšmingos, todėl 1,2% nuo Jūsų uždirbto GPM mums padeda pasiekti vis daugiau šeimų, laukiančių pagalbos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 306 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,